Pexels

Verovatno nikad niste razmišljali o tome da ne bi trebalo da operete lice pre ili za vreme tuširanja, ali posle ovih poruka stručnjaka sigurno ćete okrenuti drugi list.

Pranje lica pod tušem može izgledati zgodno, ali previše topla voda može da isuši vašu kožu i stvori neočekivane probleme. Ali to nije sve što može da vam se dogodi.

Ispostavilo se da ni pranje lica pre tuširanja nije najbolja ideja jer se proizvodi za kosu i telo mogu slivati s vodom niz nežnu kožu lica i naneti novu štetu. Zato je bolje da očistite lice nakon što završite s tuširanjem i pranjem kose kako biste izbegli ove probleme.

1. Može da začepi pore

Odabir pravih proizvoda za negu kose pomaže da vaše vlasi izgledaju predivno, ali je skoro nemoguće oprati kosu šamponom i izbeći da vam neki od proizvoda ne skliznu niz lice. Mnogi proizvodi za negu kose sadrže sastojke koji čine čuda za vašu kosu, ali mogu negativno da utiču na vašu kožu.

Na primer, ulja pomažu u hidrataciji vaše kose, ali kada ulje dođe do kože vašeg lica, može da izazove začepljene pore.

2. Može da iritira vašu kožu

Verovatno vam nikad ne pada na pamet da očistite lice šamponom, ali upravo to se dešava kada perete kosu pod tušem.

Proizvodi za kosu dolaze u kontakt sa vašom kožom kada ispirate pramenove, a mnogi veštački sastojci u vašem šamponu mogu da izazovu da vaša koža počne da reaguje.

3. Može učiniti vašu kožu osetljivom

Koža koja je propustljivija i kiselija od normalne kože lako može da se iritira kozmetičkim proizvodima koje ste koristili dok ste se tuširali, a potom dodatno i suncem ili vetrom.

Preosetljiva koža može brzo da pocrveni, a možete da osetite i svrab i neprijatnost.

4. Može da vam izazove akne

Mnogi sastojci u šamponima i balzama su neverovatni za vašu kosu. Ali ako ih koristite pod tušem, mogu da izazovu pojavu akni. Zato je najbolje da koristite sredstvo za pranje lica kao poslednji korak u svojoj rutini, kako biste bili sigurni da na vašoj koži neće ostati sastojci iz ovih proizvoda koji mogu da vam naškode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here