Pexels

Stabilna i jaka emotivna veza podrazumeva da oba partnera gledaju u istom pravcu i dele iste vrednosti.

Ukoliko vam se događa da privlačite samo pogrešne osobe, možda bi trebalo da preispitate uverenja koja imate, a kojih verovatno niste ni svesni, piše “Yourtango”.

Ovo ne bi trebalo da vas brine, jer svako destruktivno uverenje i ponašanje možete da zamenite pozitivnim.

1. Nemate samopouzdanja

Stručnjaci za odnose često govore o samopouzdanju koje je, smatraju, jedan od ključnih faktora da biste voleli sebe i da bi vas drugi zavoleli. Osoba koja je nezadovoljna sobom emituje drugačije vibracije od one koja je zadovoljna svojim izgledom, poslom, društvenim odnosima…

Ali, kako da postanete samopouzdani ako ste nezadovoljni?

Ključ je u promeni svega onoga što vam se ne dopada i što vam urušava samopouzdanje. Radite na izgradnji samopouzdanja, otpustite prošlost i budite spremni da prigrlite budućnost u kojoj ćete se osećati dobro.

2. Imate strah od samoće

Osobe koje imaju strah od samoće najčešće rade dve stvari – ili dugo ostaju u lošim vezama ili “uskaču” iz jedne veze u drugu.

Dobra alternativa je uživati u singl statusu i svim blagodatima koje on donosi.

Tako ćete postati opušteniji i ležerniji i privući ćete osobe koje se ponašaju na isti način. Osim toga, drugi će intuitivno osetiti da se nećete pomiriti sa tim ako stvari u vašoj vezi krenu loše – ili ćete poraditi na popravljanju odnosa ili ćete doneti odluku o raskidu.

Stručnjaci za veze smatraju da je takvo ponašanje privlačno, jer jasno dajete do znanja da imate standarde i da nećete ostati sa nekim u lošoj vezi samo zato što se plašite samoće.

3. Imate niske kriterijume

Ko još želi da prizna da pristaje na veoma niske standarde kad je u pitanju odabir emotivnog partnera? Verujemo da je odgovor negativan, ali u praksi se mnogo puta pokazalo da potencijalnog partnera posmatramo kroz “ružičaste naočare”.

– Bio je prilično zao prema konobaru i sumnjam u njegove životne ambicije, ali on je tako zgodan – primer je rečenice koju izgovaraju devojke spremne da po svaku cenu ostanu sa nekim mladićem, iako su svesne da on nije dobar izbor za njih.

Ponašanje koje prihvatite na početku veze je ono koje ćete imati i tokom veze. Nemojte izlaziti sa osobama koje želite da promenite.

Negujte ideju da je vaša ljubav nagrada koju bi trebalo osvojiti, a ne nešto što bi druga osoba trebalo da dobije “na tacni”.

Takođe, nemojte tretirati sebe kao osobu koja je manje vredna samo zato što nema “drugu polovinu”. Napravite listu pet osobina koje želite da ima vaš budući partner i ne odstupajte od nje.

4. Dopuštate da vas drugi “gaze”

Strah da ćete ostati bez partnera ako tražite da vas on poštuje često rezultuje ostankom u lošoj i nesrećnoj vezi. Ne zaboravite – zaslužujete da se prema vama postupa dobro. Ako se neko prema vama loše odnosi i vi tu vezu prekinete, šta ste izgubili?

Nemojte trpeti stvari koje ne bi trebalo da trpite. Ne dozvolite da se prema vama iko ponaša loše. Rešavajte probleme čim se pojave. Ukoliko dozvolite da se neko prema vama ophodi loše, ta osoba će verovatno tako i nastaviti da se ponaša.

5. Žurite sa donošenjem odluke

Kao što kaže stara poslovica, ako nešto izgleda previše dobro da bi bilo istinito, verovatno tako i jeste. Kad upoznate osobu za koju procenite da bi mogla da bude prava za vas, ne žurite sa donošenjem odluke o vezi. Uživajte u svakom trenutku, dopustite toj osobi da bude divna prema vama i čekajte pre nego što donesete konačnu odluku.

Ukoliko je osoba zaista ona prava i ukoliko stvarno želi kvalitetnu emotivnu vezu, ni ona neće žuriti – želeće da vas dobro upozna pre nego što se upusti u ozbiljnu priču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here