Pixabay.com

Možda ste zbog nečega ljuti na partnera, a kad postoje ljutnja i ogorčenost seks pada u drugi plan. Ali ne dopustite da te seksualne sankcije traju, zatražite primirje i pokušajte da razgovarate.

– Nije problem razgovarati o seksu kad je sve u redu, ali kad se i drugi problemi nagomilaju, povlačimo se i postajemo ćutljivi. Zato ne tražite krivca. Imajte na umu da partner koji čezne za više strasti nije zbog toga bolji niti uzbuđeniji, kao i da druga strana, zbog toga što joj trenutno nije do seksa, nije frigidna ili ona “s problemom” – upozorava britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.

Ako želje nisu usklađene, jedno od vas verovatno se oseća odbačeno, a drugi partner oseća da ga pritiskaju i gnjave. Oboje se osećate loše i jedino uz kompromis možete da popravite strasti. Pokušajte da postavite realne ciljeve i da ih ostvarite.

– Neka partner koji želi više seksa odredi najmanji broj odnosa koje želi tokom dve nedelje, a partner koji nema toliku želju odredi maksimum, pa pronađite zlatnu sredinu – savetuje.

I nemojte očekivati da će se stvari rešiti jednim razgovorom, ma koliko se oslobođeno i zadovoljno posle njega osećali. Rešili ste najteži deo problema: priznali da problem postoji, sad sledi ozbiljan rad.

1. I u restoranu ćete teško dobiti mesto bez rezervacije

“Proverite datume koji oboma odgovaraju za seks, nemojte samo čekati da se on dogodi. Planiranje vam se ne sviđa, imate osjećaj da ‘to više nije to’? Glupost, jer sad ste – bez seksa. Ni u dobrom restoranu nećete dobiti mesto bez rezervacije, planirajte noć, pripremite se za nove stilove i tehnike.”

2. Seksualni život je često samo simptom problema

“Poradite na kvalitetu odnosa: razgovarajte o tome šta želite da promenite u vođenju ljubavi, recite šta vam se sviđa i šta biste voleli da probate i kažite ako vam se nešto ne sviđa. Nastojte da budete konstruktivni, ne negativni, jer svakako morate naći kompromis”.

3. Seks je poput računa u banci – ulažite

“Nemojte samo filozofirati, navalite što pre. Istraživanja pokazuju da trošimo previše vremena od trenutka kad poželimo seks do realizacije, što je takođe jedan od razloga za gubitak motivacije. Razmišljajte o seksu kao o računu u banci na koji redovno treba da uplaćujete novac kako biste ga imali”.

4. Teško vam je da razgovarate? Poklonom recite partneru šta želite

“Što ste duže zajedno, to više robujete navikama. Seks postaje jednoličan i brz, već dobro znate šta pali partnera i samo pritiskate te ‘prekidače’. Pod hitno kupite knjigu u kojoj se opisuju razne tehnike i poklonite je partneru. Ne spominjite dosadu, radije recite da ste radoznali i da želite malo ‘da osvežite’ odnos”.

5. Dogovorite tajne znake za maženje, strastvenu noć

“Ideja da sami inicirate seks vrlo je podsticajna, osećaćete se više seksi, pogotovo ako partner spremno odgovori. Ali ne prepuštajte sve slučaju: dogovorite znak na osnovu kojeg ćete znati da li je partner raspoložen, ili možda ima previše posla, dogovor s prijateljima i slično”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here