Bivši teniser Luis Orna u debati oko najvećeg svih vremena izdvojio je Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Peruanac nije mogao da se odluči iz među Švajcarca i Španca, a iz rasprave je potpuno izostavio Novaka Đokovića.

– Između njih dvojice sam uvek na 50-50. Ono što jedan nema ima drugi. Igrao sam protiv obojice i sa Nadalom imam dobar odnos jer smo zajedno igrali golf. Obojica su jedinstveni. Rafa je fenomenalna osoba, Rodžer je neverovatno skroman – istakao je Orna.

Osvajač dve titule na ATP turu je možda i najveći uspeh u karijeri doživeo 2003, kada je izbacio Federera sa Rolan Garosa u prvoj rundi takmičenja.

– Pobedio sam Rodžera Federera. Svaki put, na svakom Grend slemu, oni se prisete poslednjeg puta kada je Rodžer ispao u prvoj rundi i sete se mene – rekao je Orna, koji je iste godine na Vimbldonu doživeo osvetu od Švajcarca.

On je finale Australijan opena 2017, kada je Federer osvojio novi Slem pobedivši Nadal u finalu, nazvao “najgledanijim teniskim mečom u istoriji tog sporta”.

– To je bilo fantastično, mora biti najgledanije finale u istoriji tenisa. Nijedan navijač ni Federera ni Nadala nije mogao da zamisli da će se oni vratiti na taj način. Jedan od najvećih epika svih vremena – zaključio je Peruanac.

 

1 COMMENT

  1. Da li je bitno samo da se bilo sta objavi, sa par uobicajeno fraza u naslovu, ili ipak treba neki cilj objave da postoji? Kome je od nas citalaca bitno misljenje npr. doticnog, ili tamo nekog kvazimoda iz Australije koji odigra dva meca dobro godisnje, a ostatak provede u reality maniru na terenu? Da ne pominjem mladost ovog sveta ciju psihu kreirate nekakvim polu informacijama ili jos gore misljenjima luzera? Ok, svako ima pravo na misljenje ali nema svako pravo da namece to svoje misljenje niti pak da kreira tudji stav svojim licnim frustracijama. Na mene licno ne uticu ni naslovi, a ni fraze, imam jos uvek sposobnpst analize pa pogledam podatek, i konkretno na ovu temu vidim da je Nadal ako nista drugo medjusobno daleko od Rodzera, kao sto nisam nigde nasao propisan kriterijum za rangiranje nego malo desno malo levo, kako kome odgovara, ali definitivno unesite u svoje objave bas neki minimum smisla, jer drugacije se autoritiet ne gradi. Navijanje moze da bude sportsko, za svoju stranu, ali i nesportsko protiv one druge strane, u ostalom kao i ponasanje u svakoj drugoj prilici, pa hajde da svi zajedno poradimo na korektnim relacijama, prevedeno na ovu temu ja navijam za Novaka i njegove rezultate, ali uvazavam i Nadala i Federera bez obzira sto imaju sa Novakom obojica minus, kao i skoro svi ostali iz Top10, i cenim misljenje svakog ko ima argument na stolu, a ne ostrascenost ili jos gore zlu nameru!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here