M. Stanković
Đaci i roditelji s protom i učiteljicom Slađanom (prva sleva)

Prošle nedelje je počela nastava uživo u Srpskoj dopunskoj školi u Osnabriku na veliku radost đaka i roditelja koji su se okupili u hramu Svetog Georgija da bi po tradiciji, na početku školske godine, prisustvovali molebanu. Moleban je služio protojerej-stavrofor Marinko Rajak, koji je đacima i njihovoj učiteljici Slađani Fridrih Dunjić poželeo mnogo uspeha u novoj školskoj godini.

Posle molebana u hramu svi su se uputili u veliku salu crkvenog doma Sveti knez Lazar. Tu je održan i prvi roditeljski sastanak.

– Zahvaljujući predsednici Saveta roditelja, Biljani Dabić, nastavu ćemo moći da organizujemo ne samo onlajn (kao što je u poslednje vreme bilo) nego i u učionici uz maksimalno poštovanje propisanih mera – rekla nam je Slađana Fridrić Dunjić profesorka razredne nastave.

Roditeljima i đacima je objašnjeno kako će se ubuduće organizovati nastava uz poštovanje svih zdravstvenih mera propisanih za đake u Osnabriku važnih za sprečavanje širenja zaraze izazvane kovid-virusom. Pre nastave đaci će biti testirani, a to će sprovesti gospođa Dabić koja je farmaceutski radnik.

– Ja sam preko apoteke u kojoj radim uspela da nabavim sve potrebno za testiranje dece koje ću sama sprovesti uz saglasnost roditelja – objasnila je ona.

Upis u toku

Upis je u toku. Sve informacije o radu škole, nastavi veronauke i folklora mogu da se dobiju u crkvi, kod oca Marinka koji je veoma zainteresovan za rad sa decom i omladinom i raduje se njihovom okupljanju u hramu. Telefoni za informacije su: 0541 9701830 i 0175 56 311 57.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here