Agonija u Australiji i dalje traje: Ministar ni danas neće odlučiti o deportaciji Ðokovića

0
EPA-EFE/JAMES ROSS
Novak Đoković

Ministar za imigracije Australije Aleks Houk neće ni danas doneti konačnu odluku o eventualnoj deportaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića iz te zemlje, prenosi australijski “9 News”.

Kako se navodi, Hok neće doneti odluku o mogućem ukidanju vize za Ðokoviać zbog dodatne dokumentacije koju je dostavio advokatski tim najboljeg tenisera sveta.

– Advokati gospodina Đokovića nedavno su dostavili dugačke podneske i prateću dokumentaciju za koju se kaže da je relevantna za moguće ukidanje vize gospodina Đokovića. Ovo će uticati na vremenski okvir – rekao je portparol ministra Houka.

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu. Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Đoković se priprema za nastup na Australijan openu, a postavljen je za prvog nosioca. Žreb je zakazan za četvrtak, a takmičenje na Australijan openu počinje u ponedeljak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here