Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Apple planira da ažurira iPhone SE, svoj 4,7-inčni iPhone početnog nivoa, ažuriranim procesorom A14 Bionic iz iPhone 12 serije u prvoj polovini sledeće godine, navodi se u izveštaju DigiTimes-a.

Izveštaj DigiTimes-a sledi stopama pouzdanog Apple analitičara Ming-Chi Kuo-a, koji je prošlog meseca izvestio da će “iPhone SE” dobiti ažurirani procesor i 5G mogućnosti u prvoj polovini 2022. Kuo kaže da se novi iPhone SE dobro plasirao za kupce koji traže manje telefone i da će novi uređaj iz serije biti “najjeftiniji 5G iPhone ikad”. Kuo pretpostavlja da će taj model ojačati Apple-ovu poziciju na sve konkurentnijem 5G tržištu.

IPhone SE je prvobitno objavljen u martu 2016. godine kao mali iPhone početnog nivoa koji će zameniti iPhone 5S, izdat tri godine ranije. Apple je prvi put ažurirao iPhone u aprilu prošle godine procesorom A13 Bionic pozajmljenim od iPhone 11, većim ekranom, novim dizajnom i poboljšanim kamerama. Prema izveštajima, predstojeći iPhone SE‌ 3 imaće manje promena, uključujući samo poboljšani A14 Bionic procesor i 5G.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here