EPA-EFE
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da su lideri Evropske unije danas u Briselu razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, jer je, kako je rekao, situacija na severu Kosova sada “najnapetiji aspekt”.

Plenković je ocenio da je evropski, odnosno francusko-nemački predlog, dobar i da ga treba podržati, kao što treba podržati dijalog, jer doprinosi stabilnosti u jugoistočnoj Evropi.

– Neophodno je imati dugoročno i stabilno rešenje. Iz tog razloga, zaključci (sa sastanka lidera EU) pozivaju Srbiju i Kosovo da to podrže – rekao je Plenković.

Dodao je da se u Briselu razgovaralo i o razvoju situacije u Bosni i Hercegovini nakon izbora.

Plenković je rekao da je visoki predstavnik EU Žosep Borelj izvestio o učešću na prošlonedeljnoj sednici Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, na kojoj je izraženo jedinstvo svih političkih stranaka hrvatskog naroda u BiH.

– Ovim su podvučene želje za jednakošću i ustavnošću, upravo onako kako hrvatski narod u BiH, ali i hrvatska država, a posebno vlada, godinama pokušavaju da se stave na dnevni red institucija EU – naveo je hrvatski premijer.

3 COMMENTS

  1. Ja mislim da bih Plenkovic trebao predloziti u Briselu da se pozabave pregovorima izmedju ISTRE i Hrvatske.
    To mu je prioritet.Neka ostavi Bosnu i Srbiju za druga vremena.Ima tu jos i KATALONIJA,Skodska itd/itd.
    Neka se pozabave Evropom.Ovi koji nisu u evropi oni ce se sami dogovoriti.

  2. d/d/o, kao prvo:kako si ti pisao Skodska (ne slovo d,nego slovo t) je pogresno! Skotska je pravilno!
    Uci istoriju Naroda Balkana! Onda ces znati ko je starosjedioc Balkana!

  3. Сваки конструктиван и кооперетиван предлог у правцу тражења компромисног решења у интересу оба народа, Албанског и Српског је добар предлог… Сви не могу добити али нити изгубити све… Средина је решење…!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here