Marina Pešić
Iz srca: Arigo Saki bend

Aleksandar Karadžić, decenijama u muzičkom svetu znan kao Arigo Saki, i njegov bend su, u sklopu promocije aktuelnog albuma “Da li te stvarno zanima”, održali sjajnu svirku u ispunjenom zemunskom klubu “Fest”. Saki, javnosti poznat pre svega kao “desna ruka” Prljavog insprektora Blaže u Kljunovima, odvažio se pre nekoliko godina, pored rada u matičnom bendu, da krene i u solo avanturu i ponudi drugačije viđenje pop-roka uz jasan autorski pečat i beogradski zvuk, te ovaj album predstavlja početni diskografski korak u tom smeru. Prva koncertna promocija je bila 14. februara u klubu Doma omladine Beograda, a svirka u Festu beše zgodna prilika da dođu mnogi koji, usled bogate prestoničke ponude pop-rok koncerata, to nisu uspeli na Dan zaljubljenih.

Bend je u Festu odsvirao kompletan album, a publika je, odlično reagujući, pokazala da je nekoliko numera već steklo status hita. Pesma “Pitaš me” je nedavno osvojila laskavu titulu Hita nedelje Beograda 202. Upravo je muzički urednik “dvestadvojke” Nenad Kuzmić bio jedan od gostiju na bini, ali u drugom svojstvu – kao gitarista koji se, posle duže vremena, ponovo latio instrumenta. Grupi su se kao gosti pridružili, između ostalih, i vrsni instrumentalista Milan Petrović i glumac Ivan Jevtović.

Gost: Nenad Kuzmić

U drugom delu koncerta, bend je predočio publici svoje viđenje klasika Boba Marlija, Rolingstonsa, Šarla akrobate, Električnog orgazma i Vlade Divljana/Idola, odlično uklopivši takav repertoar uz autorske numere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here