Pexels
Ilustracija

Neki postupci u seksu jednostavno smanjuju užitak u krevetu.

Žene su ponekad u seksu toliko fokusirane na partnera da zaboravljaju na sebe, svoje zadovoljstvo i šta one zapravo žele.

Ovo su neke od najčešćih grešaka:

1. Gluma

Među partnerima koji su dovoljno intimni za seks trebalo bi da postoje i svi preduslovi za otvoren razgovor, jer je to put do poboljšanja.

2. Plakanje posle seksa

Zamislite samo ovaj scenario – on je u ekstazi, i odjednom se okrene, a vi plačete. Niko ne kaže da ne smete da budete emotivni, ali plakanje brzo može da nešto fenomenalno pretvori u neprijatnost. Svaki muškarac će biti u panici kad pomisli da je negde pogrešio.

3. Ljutnja jer je muškarac zaspao

Seks pokreće koktel prolaktina, oksitocina i melatonina, tri jaka podsticaja za savršeno dremanje. Zato, ako vaš partner nakon seksa želi da odmori, imajte na umu da to nije ništa loše – on vas ne kritikuje, već je to signal da je umoran. Stoga, nemojte se ljutiti, nego i vi odmorite i uživajte u trenutku.

4. Kompleksi

Briga o izgledu je česta kod žena, a posebno je izražena kod seksa s novim partnerom ili nakon što se žena malo ugojila. Izbegavanje određenih poza koje će istaći celulit i stomak ne samo da nema smisla, već ubija spontanost u seksu.

Muškarcima je, kao i ženama, tokom seksualnog čina najprivlačnije samopouzdanje partnera, te ne bi trebalo biti mesta za bilo kakve ozbiljne misli.

5. Strah

Žena svesna svoje seksualnosti, okidača želje i naravno svoga tela, kao i načina na koji može postići užitak je partnerka koja to isto može preneti svom partneru.

Zbog društveno nametnutog stava da žene nisu toliko seksualne kao muškarci, one imaju strah da eksperimentišu i mogu osećati grižu savesti zbog masturbacije.

6. Monotonija

Insistiranje na jednoj seks-pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu dok žena ne treba previše da ‘radi’ kao i očekivanje od njega da uvek dominira, stvoriće utisak nezainteresovane ljubavnice koja u seksu zapravo ne uživa.

Seks bi trebalo da bude aktivnost u kojoj su svi ravnopravni i jednako aktivni, a studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena najgorom karakteristikom u seksu.

7. Pasivnost

Očekivanje da, kao u srednjem veku, muškarac uvek inicira seks je loše i često deprimira jači pol. Oni kao i žena, vole i žele da se osećaju poželjno, a ne postoji ništa više seksi od ideje i dokaza da ih žena želi, piše 24sata.hr.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here