Jokić dobio prsten, pa tripl dablom demolirao Lejkerse (VIDEO)

0
EPA
Nikola Jokić

Novu sezonu u NBA ligi na spektakularan način otvorio je Nikola Jokić, srpski košarkaš koji je odmah u prvom kolu ostvario tripl-dabl i poveo Denver Nagetse do pobede protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 119:107.

Duelu u Koloradu, prvom u novoj sezoni najjače košarkaške lige, prethodila je svečanost na kojoj su u prepunoj Bol Areni, Nagetsi dobili prstenje namenjeno prvacima. Jokić i drugovi su prvo uzeli vredan dar, a onda su lako izašli na kraj sa Lebronom Džejmsom i ekipom.

U centru pažnje naravno bio je Jokić. Srpski as je stigao do 106. tripl dabla u karijeri sa 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Sada na večnoj listi na šestom mestu ima samo jedan manje od upravo Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida.

Nikola je takođe postao tek peti igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario tripl-dabl u prvoj utakmici nove sezone. Pre Jokića to je za rukom pošlo samo Oskaru Robertsonu, Medžiku Džonsonu, Klajdu Dreksleru, a poslednji put to je pre srpskog asa uspeo Geri Pajton davne 2000. godine.

Meč u Denveru rešen je praktično u prvoj četvrtini. Domaći su sjajno odigrali prvu deonicu, poveli u jednom trenutku i 18 razlike, a posle prvih 12 minuta na semaforu je stajalo 34:20. Jokić je za nepunih 10 minuta upisao 10 poena.

Lejkersi su do kraja poluvremena uspeli da smanje minus na devet poena, a na kraju treće i početkom četvrte deonice serijom 13:0 prišli su na 87:84. Odolevali su do 94:90, a onda je Jokić uzeo stvar u svoje ruke.

Pogodio je trojku, pa asistirao Koldvel Poupu, a onda dvojkom odveo Denver na nedostižnih 101:90 na sedam minuta pre kraja. Lejkersi su još nešto pokušavali, ali meč je okončan sa 12 razlike u korist Nagetsa.

Pored Jokića, u redovima Denvera Marej je ubacio 21, Koldvel Poup 20, a Gordon 15 poena. Veteran Lebron Džejms je bio najbolji kod Lejkersa sa 21 poenom, osam skokova i pet dodavanja. Prins je imao 18, a Entoni Dejvis 17 poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here