EPA/Georgi Licovski
Grčki granični prelaz Evzoni

Prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i sutra, zbog čega se putnici savetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći će da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carinskih službenika, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambsade Grčke u Skoplju, putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda.

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Štrajk je najavljen pre nedelju dana.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here