Centar Mornara Uroš Luković (30) smatra da bi bilo pošteno dodeliti titulu Partizanu ukoliko se sezona ne nastavi.

Takmičenje u ABA ligi prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela sezone, a zbog pandemije koronavirusa pitajne je i da li će moći da se završi.

Kolo pre kraja njegov Mornar se bori za plasman u plej-of, izjednačen je sa Cedevita Olimpijom sa po 13 pobeda i osam poraza.

– Trenirali smo do prošlog utorka, a onda smo i mi stali. Bolja bi situacija bila da se prekinulo kad je završen taj regularni deo. Ovako imamo još jednu utakmicu sa Megom, ne znamo koliko ćemo pauzirati, ni da li ćemo ući u plej-of sa četvrtog mesta ili završiti takmičenje kao peti. Ako ne bude moglo normalno da se nastavi, onda je fer da titula pripadne Partizanu, koji je zaslužio da bude prvi i da obezbedi Evroligu – rekao je Luković za “Večernje novosti”.

Loković ove sezone prosečno beleži 9,9 poena, 7 skokova i 2,9 blokada po meču.

– Imam ugovor i sledeće sezone, ako bih produžio, onda postoje velike šanse da ovde i završim karijeru. I prošlog leta su stizale ponude od nekih klubova iz inostranstva, ali s obzirom na to da mi je lepo i za život i za karijeru, ne bih menjao čisto reda radi.

Poziv koji bi kod njega sve promenio, jeste onaj koji stiže iz Humske.

– Priznajem da volim Partizan od prvog dana života. Moj otac Ljubisav je bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, verovatno je od njega prešla ta ljubav na mene, brata i sestru, baš kao i ljubav ka košarci. Vratio bih se da me pozovu, to je jače od svega. Bio sam tu u sezoni 2016/2017, imao ugovor na dve godine, ali su mi preko leta rekli da nema mesta više za mene. Baš me je to tad pogodilo. Prešao sam u Mornar i možda odigrao najbolju utakmicu u karijeri za pobedu protiv Partizana (26 poena, 9/10 za dva, 8 skokova, 2 asistencije, indeks 40 za 25 minuta). Mislim da su shvatili da su pogrešili što su me precrtali.

1 COMMENT

  1. I te kako bi nam bio potreban jer smo i dan danas tanki pod kosem, plus je grobar jos iz pelena kao celokupna familija Ljubosava Lukovica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here