EPA/Rayner Pena
Nikolas Maduro

SAD planiraju i iniciraju vojne sukobe širom sveta: protiv Rusije, Palestine, Kine, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

– SAD su isplanirale niz vojnih sukoba, a o tome svedoči izdvajanje 95 milijardi dolara za te svrhe. Rat Ukrajine protiv Rusije planiran je najmanje 20 godina kako bi se uništila moć Rusije, ali SAD nisu uspele to da urade. Rusija je danas jača ekonomski, politički, socijalno, tehnološki i vojno – rekao je venecuelanski lider u autorskoj emisiji “Sa Madurom plus”.

Rat u Palestini se vodi kako bi se “učvrstila moć cionizma na Bliskom istoku”, primetio je Maduro i istakao da SAD “danas pokušavaju da pokrenu rat na Tajvanu protiv bratske Kine”.

Takođe je napomenuo da su SAD formirale bazu CIA i Južne komande Oružanih snaga SAD na teritoriji Gvajana Esekiba, koju Venecuela smatra delom svoje zemlje.

– Oni planiraju da pokrenu ovde vojni sukob – konstatovao je predsednik Venecuele i zaključio da za SAD rat predstavlja politički i ekonomski biznis.

1 COMMENT

  1. I treba sve slobodne drzave da se udruze i jednom za vek vekova istrebe kauboje da imamo mir na ovoj nasoj lepoj planeti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here