Đoković: Nije lako skratiti sezonu

0

"Jasno je da mora da se pronađe kompromis. ATP je asocijacija u kojoj zajedno rade vlasnici turnira i igrači. Granica koja ne sme da se pređe su brojne povrede najboljih igrača sveta, što nikome ne odgovara. Sezona je, po mom mišljenju, isviše duga, ali moramo ići korak po korak i na kraju doći do rešenja", rekao je je Đoković za Indipendent.

 

Kao trenutno četvrti teniser sveta i, sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, član Saveta igrača u ATP, Đoković pokušava da sagleda argumente obe strane, pogotovo zbog toga što je njegova porodična kompanija od ove godine vlasnik turnira u Beogradu.

 

"Najbolji teniseri sveta sastaće se u novembru za vreme Masters kupa u Londonu, a potom i u Melburnu u januaru naredne godine. Radićemo na predlogu koji bi u budućnosti bio prihvatljiv i za organizatore i za igrače. U ovom trenutku teniseri nedovoljno shvataju probleme i obaveze organizatora, a isto važi i za organizatore kada su u pitanju problemi i obaveze igrača", kaže Đoković i dodaje da je dobro što su igrači sada složniji nego ikada pre.

 

Prema rečima Đokovića, najvažnije je da postoji spremnost obe strane da se dođe do rešenja, ali treba izbegavati preterano zatezanje odnosa.

 

"Sadašnje rukovodstvo ATP je voljno da uradi dosta za igrače. O tom problemu smo razgovarali za vreme US Opena i razgovaraćemo ponovo, jer se radi o veoma osetljivom problemu koji se podjednako tiče organizatora i tenisera. Važno je shvatiti da ne možemo očekivati da sezona tek tako bude skraćena za mesec ili dva, jer bi to nanelo štetu nekim turnirima", rekao je Đoković.

 

Reprezentativac Srbije, koji će se narednog ponedeljka vratiti na treće mesto ATP liste kaže da mu to prija, ali da pokušava da ne razmišlja previše o renkingu.

 

"Svakako da sam zadovoljan što ću se vratiti na treću poziciju, jer mislim da sam to zaslužio dobrim igrama u poslednja dva-tri meseca. Svestan sam, ipak, da je to delimično i zbog neigranja Endija Marija na poslednja dva turnira. U svakom slučaju, tudim se da ne razmiljšljam previše o tome, jer kalkulacije mogu da odvuku pažnju od bitnih stvari", rekao je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here