Sud pozvao Obamu da bude porotnik

0

E, zdravo poroto, moram ja sad da idem… negde: Barak Obama

 

 Zvaničnici Bele kuće izjavili su u nedelju da je predsednik obavestio sud na vreme da “neće uspeti da stigne u sud“. Obama je, inače, poziv dobio na kućnu adresu u Čikagu, u Saut Sajdu.

 

Predsednik SAD-a u sredu treba da se obrati naciji i ima dosta obaveza u nedelji koja je pred njim, tako da obavezu koju ima svaki američki uračunljivi punoletni građanin neće moći da ispuni “najameričkiji“ i “najuračunljiviji“ među svima njima…

 

A kad su mediji u SAD-u uz ovu informaciju objavili da je Barak Obama diplomirani student prava na Harvardu i bivši profesor prava na Univerzitetu Čikago, počeli su da stižu i prvi komentari, pa, ne baš zadovoljnih sunarodnika američkog predsednika… Pred vama su samo nekih od njih…
 

Što ja moram u porotu, a on ne? Je l’ zato što je državni službenik?

 

Thaddeus Jackson
* To što je studirao prava nema nikakve veze s tim što je otkačio porotu. Nemojte da ga branite i pravite od njega dobrog momka, kad ignoriše najosnovnije principe našeg pravnog sistema i osnovne dužnosti američkih građana.

 

civilwariscool
* Treba da se proveri njegovo državljanstvo i traži lična karta

 

srgothard
* Kako to da ja moram da budem porotnik, a on ne mora?!? Kako to da on dobija specijalan tretman samo zato što je državni službenik?!?

 

whowaaa
* Čoveče… ne mogu da dočekam kad će da se zakune nad Koranom… ili Biblijom… ili Zakonom o zdravstvu…

 

disgustedvet
* Kad su mene pozvali da budem porotnik, imao sam neke planove od ranije pa sam ih zamolio da me ne zovu dok ne završim sve – pogodite šta su mi rekli.

 

firecop
* Kriminalcima nije dozvoljeno da budu u poroti.

 

jamesjoyce
* Samo recite: "Sudite im pošteno, pa da ih obesimo". To bi trebalo da vas oslobodi porotničke obaveze

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here