Cvetković s Nemcima o investiranju u Srbiju

0

Vi nama trange, mi vama frange: premijer Srbije Mirko Cvetković

Cvetković će razgovarati sa delegacijom nemačkog poslovnog udruženja "Odbor za Istok", koje okuplja najveće nemačke kompanije iz oblasti energetike, autoindustrije, telekomunikacija, avioindustrije, građevinarstva, informatike i trgovine, najavljeno je iz Vlade Srbije.

 

Predviđeno je da sastanku prisustvuju predstavnici "Folksvagena", energetske kompanije "RWE", "Dojče Telekoma", "Simensa","Dojče Banke", "BASF-a", "Air Berlin-a" i drugih kompanija, navedeno je u saopštenju.

 

Sastanku u Vladi Srbije će prisustvovati i ministri Mlađan Dinkić, Milutin Mrkonjić, Slobodan Milosavljević, Jasna Matić, Saša Dragin i ambasador Srbije u Nemačkoj Ivo Visković.

 

Šef delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru Mihael Šmit izjavio je ranije da je "interes velikih nemačkih kompanija za Srbiju povećan". Šmit je podsetio da je današnja, druga poseta jedne velike nemačke delegacije Srbiji od 2005. godine, koju on predvodi, ali nije želeo da iznosi više detalja o razlozima dolaska i temama o kojima će se razgovarati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here