Mamić: Mi smo braća, a UEFA nam je “mama”

0

 

"Ubijaju nas dnevna politika i sitni interesi. Naši klubovi ne postoje na tržištu, živimo od varijabilnih prihoda, sitne politike i svrha je preživljavanje, a meni to smeta", rekao je Mamić i odmah otkrio gde su Srbi pogrešili:

 

"Reći ću vam gde ste napravili grešku. Dok je Zvezda imala Džaju i Cveleta, bila je prvak Evrope i sveta. Partizan je s Zekom i Bjekovićem igrao u Ligi šampiona. Gde su ti klubovi sad? Nema ih, jer su svoje najbolje ljude oterali. Ja od njih i danas učim, posebno od prve dvojice, jer su imali najveća muda na prostorima bivše SFRJ. Naježim se na pomen Dragana Džajića. Kako je on na "Maksimiru" vozao Fogtsa! Prvo sam bio njegov navijač, a posle mi je postao poslovni uzor i mnogo sam srećan što sam njegov prijatelj", rekao je Mamić.

 

On smatra i da je Džajić "procesuiran bez dokaza".

 

"Srbija je sebi dozvolila luksuz da bez dokaza procesuira takvog čoveka. Zvezda je s Džajom pre 20 godina radila transfere koje ja sada radim. Zamislite onda kakav je to genijalac. Neka ih je sve sramota. Tvrdim, dok je za Džajića znao ceo svet, za Srbiju niko nije čuo. Mnogo ste se vi Srbi ogrešili o tog čoveka".

 

Mamić ne odustaje od pokretanja regionalne lige, dodavši da zna i gde leži problem što se takva jedna ideja ne realizuje.

 

"Objasniću vam to vrlo slikovito. Mi smo braća, a UEFA je naša mama. Sve dok se ne ujedinimo i ne objasnimo mami, UEFA i Mišelu Platiniju gde je problem, bićemo topovsko meso za jake klubove sa "zapada". Moramo da se ujedinimo, zajedno odemo u Nion i kažemo mami: ‘Propadamo, dajte nam rešenje ili prihvatite naše", objasnio je Mamić i dodao da neće ulaziti u verbalni duel sa prvim čovekom Zvezde Vladanom Lukićem, koji se protivi ponovnom ujedinjavanju.

 

"Mogu samo da kažem da je mlad i neiskusan funkcioner. Ne sviđa mi se njegov odgovor".

 

Mamić dodaje da često dolazi u Beograd kako bi se proveo, i da mu je omiljeno mesto hotel "Zlatnik" u Zemunu, kao i restoran "Reka".

 

"Poslednji put sam bio pre šest meseci. Uh, kako sam se proveselio sa 27 Slovenki!", otkriva prvi čovek "modrih".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here