Slava hrama Vaskrsenja Hristovog

0

Lomljenje slavskog kolača
 

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop srednjoevropski Konstantin uz sasluženje više sveštenika i đakona.
 

Lepoti bogosluženja doprineo je svojim pojanjem novosadski hor "Sveti Stefan Dečanski", pod dirigentskom palicom Tamare Petijević.
 

Ovogodišnji kumovi slave bili su Vera, Stefan i Dženifer Francva, a za narednu godinu kumstva se primio Živojin Paunović.
 

Gosti

Svetoj liturgiji prisustvovali su, između ostalih, ministar savetnik u Ambasadi Srbije u Austriji Goran Bradić, u ime Ministarstva prosvete Austrije Anton Štifter, Matias Cirf i Bernhard Grubmiler u ime Narodne partije Austrije.
Posle liturgije za prisutni narod priređeno je posluženje u sali hrama, a za zvanice svečani ručak.

Trudom starešine hrama, oca Dragana Vujića i oca Dragana Birtaševića, kao i blagočestivog parohijskog naroda, hram Vaskrsenja Hristova je i za ovogodišnju slavu dodatno ukrašen, popločan mermerom sa ukrasnom ornamentikom, a živopisanje sale hrama privodi se kraju.
 

U svojoj besedi episkop Konstantin je istakao da u svetu danas dve milijarde hrišćana proslavlja Hristovo vaskrsenje.
 

On je podsetio da su pravoslavni hrišćani u Austriji drugi po brojnosti, a među njima su najbrojniji upravo Srbi. Zbog toga je, naglasio, da je naša odgovornost veća od ostalih, jer su nam pružene mogućnosti da čuvamo svoju veru i da je svedočimo, a to nam je dato od Boga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here