Borusija samlela Bajern i osvojila Superkup!

0

Novi trofej: Fudbaleri Borusije
 

Trći i pucaj! Tako se na najbolji način može opisati igra Borusije iz Dortmunda, koja tokom 90 minuta meča Superkupa Nemačke nije dozvolila Bajernu da uzme dah, pa je na svom terenu lagano došla do prvog trofeja u novoj sezoni Superkupa Nemačke – 2:0 (1:0).

 

Puleni Pepa Gvardiole su samo u prvih 15 minuta uspevali da održe ravnotežu na terenu, a onda su ih pregazili žestoki napadi domaćina, koji su iz minuta u minut postajali sve opasniji po gol Manuela Nojera. Goste je prvi načeo Henrik Mikitarijan, koji je započeo akciju svog tima u 23. mintu, pokušao da uposli Obamejan, a onda povratnu loptu udarcem iz prve zakucao u mrežu najboljeg golmana planete. Napad koji čine Obamejang i Imobile, uz pomoć fenomenalnog jermenskog veziste, deluje zaista nezaustavljivo, konstantno pritiskaju odbranu rivala i izbacuju je iz ritma.

 

Bavarce je dodatno poremetila povreda nesrećnog Havija Martineza, koji je u 29. minutu dobio snažan udarac u koleno, tačnije pri pokušaju da uhvati volej u šesnaestercu Dortmunda žestoko je udario Marcela Šmelcera i po svemu sudeći doživeo novu povredu ligamenata kolena. Dortmund je potpunu dominaciju na ovom meču krunisao u 62. minutu, kada perfektan centaršut nebeskim skokom i snažnim udarcem glavom u pogodak pretvorio nezadrživi Pjer Emerik Obamejang.

Momak iz Gabgona i bivši napadač Sent Etjena pogodak je proslavio tako što je na glavu stavio masku Spajdemena, koju je čuvao ispod kostobrana.

 

Svih 90 minuta na klupi za rezervne igrače Borusije iz Dortmuda presedeli su Neven Subotić i Miloš Jojić. Što se tiče Bavaraca, Gvardiola je pomalo i svesno žrtvovao rezultat na ovom meču, pošto je u prvu postavu stavio Pjera Emila Hejbjerga, Huan Bernata i Đanluku Gaudina, igrače koji neće imati previše zapaženu ulogu u predstojećoj sezoni, ali svakako da to neopravdava ovako loše izdanje njegovog tima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here