Manekenka umire: Zbog solarijuma dobila rak

0

Prekomerna i nepažljiva upotreba sloarijuma može imati fatalne posledice

Debi Gibson, nekadašnja britanska manekenka koja ima 42 godine, sa 14 godina je počela ići na tretmane za potamnjivanje kože. Iako su uz aparat išle i zaštitne naočare, Debi ih nikad nije koristila jer bi joj ostajale crte i videla bi se razlika u tenu što zbog svog posla i čestih fotografisanja nije htela pa naočare nikad nije koristila.

Nažalost, Debi je danas suočena s kobnim posledicama. Zbog toga je obolela od retkog raka očiju. Doktori su joj izvadili jedno oko, a na drugo je slepa. I ne samo to, Debi je preostalo još samo nekoliko nedelja života jer se rak proširio po celom telu.

 

Majka malene devojčice je zbog toga otvoreno progovorila o svemu te apeluje na zabranu korišćenja solarijuma u salonima za lepotu.

 

– Kad umrem, moja devojčica će ostati bez mame. Ona ne razume sve, zna samo da će mamica otići u raj uskoro jer ima groznu bolest koja se zove rak i koja će je ubiti – rekla je Debi za britanske medije.

 

Debi je svoju karijeru počela kao tinejdžerka te je snimila brojne naslovnice časopisa. Osim toga, pojavila se i u popularnoj sapunici ‘East Enders’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here