Obala Slonovače posle preokreta pobedila Japan

0

Kreirali preokret: Drogba i Žervinjo
 

Japan je poveo golom Keisukea Honde u 16. minutu. Izjednačenje je doneo Vilfred Boni u 64. a pobedu Obali Slonovače obezbedio je Žervinjo pogotkom u 66. minutu.

Obala Slonovače deli prvo mesto Grupe C sa Kolumbijom, koja je ranije pobedila Grčku sa 3:0. Na utakmici u Resifeu se nije dešavalo ništa posebno sve do 16.
minuta, kada je Juto Nagamoto pronašao lepim pasom Hondu, a on je u padu poslao loptu pod prečku za 1:0.

 

Obala Slonovače je bila favorit, ali nije uspevala da stvori dobre šanse u prvom poluvremenu, pošto je odbrana Japana uvek bila na mestu. Situacija na terenu se promenila kada je u 62. minutu u igru ušao "roviti" Didije Drogba, čime je navukao pažnju odbrane i ostavio prostora za svoje saigrače.

 

 

To se videlo samo dva minuta kasnije, kada je Vilfred Boni glavom izjednačio posle dodavanja Serža Orijea. Samo dva minuta kasnije viđena je skoro ista situacija, ali je Orije ovog puta pronašao Žervinja, koji se malo spustio i poslao loptu u
gol pored desne stative. Japan do kraja mecca nije uspevao da stvori izglednu šansu, a Obala Slonovače je odlučila da čuva rezultat i to je uspela da uradi. U četvrtak u drugom kolu igraju Kolumbija – Obala Slonovače, a u petak se sastaju Japan i Grčka.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here