Rusi obećali, Rusi će dati (super brze pruge Srbiji)

0

Rusija neće odustati od započete rekonstrukcije pruga u Srbiji i isporuke vozova na dizel (Foto: Ilustracija)
 

Gubitak Ruskih železnica, po priznanju predsednika kompanije Vladimira Jakunjina, ove godine iznosiće oko 80 milijardi rubalja (oko 1,73 milijardi evra), bez obzira što je kompanija smanjila troškove za 84 milijardi rubalja. Kompanija bi, pri tome, trebalo da otpusti oko 60.000 zaposlenih.

 

Jakunjin je na nedavno održanom Devetom međunarodnom železničkom biznis forumu "Strateško partnerstvo 1520" u Sočiju rekao novinarima da Ruske železnice po planu rekonstruišu srpsku železničku infrastrukturu, da čak idu malo "unapred" i da se takav tempo očekuje i dalje.

 

Govoreći o poslovanju kompanije i teškoćama sa kojima se suočava u samoj Rusiji, on je kazao da se na poslovanje kompanije odražava ekonomska politika u samoj državi.

Ruske železnice ispunjavaju obaveze u prevozu putnika koji imaju subvencije, ali je država dala mnogo manje novca nego što je kompanija očekivala. S druge strane, nije reč o tome da kompanija mnogo troši, već je reč o tome "da se privreda u Rusiji ne razvija kako treba", naveo je Jakunjin.

 

Izlaz za Ruske železnice je, kako je ocenjeno na Forumu, izgradnja neophodnih super brzih pruga, u kojoj Rusija ozbiljno kasni u odnosu na Evropu.

 

Na Forumu je ocenjeno da država treba da pomogne u tom projektu i da uloženih više od 32 milijarde evra treba da se vrate sedmostruko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here