U Srbiji 2.455 lekara čeka na posao

0

Uskoro će biti utvrđeno koliko lekara i iz koje specijalističke oblasti nedostaje: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar
 

Lončar je istakao da se svake godine 1.087 studenata upiše studije medicine i da je Ministarstvo formiralo timove koordinatora koji treba da rade na utvrđivanju relevantnih podataka u zdravstvu koji se tiču broja lekara i njihovog kapaciteta.

 

"Za sedam dana trebalo bi da dobijemo njihove predloge o tome koliko kojih lekara nedostaje", istakao je Lončar rekao je on, dodajući da je važno utvrditi koliko njih ide u penziju kao i koliko ih odlazi u privatnu praksu.

 

Lončar je kazao i da Medicinski fakultet u Beogradu proverava navode da je doktor Kliničkog centra Niš Milan Jovanović u svojoj studiji na osnovu koje je stekao zvanje vaskularnog hirurga unosio netačne podatke koji se, prema pisanju Blica, odnose na delove rada o broju intervencija i o medicinskim zahvatima.

 

"Treba sačekati istragu. Ministrarstvo će u okviru zakona preduzeti određene sankcije ako je neko pogrešio", istakao je ministar.

 

Prema pisanju Blica, Medicinski fakultet u Nišu danas šalje zahtev fakultetu u Beogradu da se preispita i oduzme sporna specijalizacija Jovanoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here