“Kad Šešelj nešto kaže, to je definitivno“

0

Sad je sve u rukama sudskog veća u Hagu, pošto se Šešelj nije izjasnio o uslovima Tribunala za puštanje na privremenu slobodu
 

"Sad je sve u rukama Sudskog veća Tribunala, da reši novonastalu pravnu situaciju. U ovom trenutku niko na svetu ne zna da li će se o njoj članovi već izjašnjavati pojedinačno, kolektivno ili na neki treći samo njima znan način", rekao je Mirčić Srni.

On kaže da se Tribunal ponaša kao da nije čuo dobro ono što im je Šešelj već ranije rekao kada je reč o uslovima za puštanje na privremenu slobodu.

"Bio je potpuno jasan i precizan kada je Veću rekao da će prihvatiti samo da preda pasoš i ne napušta teritoriju Srbije po puštanju na privremenu slobodu, a ostalo što ograničava njegovu slobodu – nikada. Kad Šešelj jednom nešto kaže to je definitivno i ne pada mu na pamet da to ponavlja u nedogled", naglasio je Mirčić.

On je izrazio zabrinutost zbog ćutanja "napredne i demokratske" EU kada je riječ o slučaju bez presedana u svjetskoj pravnoj istoriji.

 

"Čak i visoke diplomate država članica EU priznaju da se Unija nijednom za proteklih 11,5 godina nije izjasnila o pravno apsurdnom i neshvatljivom tretmanu Šešelja u Haškom tribunalu. Mada su potpuno svesni neodrživosti stanja u kom se Šešelj nalazi, kao i činjenice da su od prvog dana haške sudske farse njegova građanska i ljudska prava zgažena u temelju", konstatovao je Mirčić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here