Dokazao da je najbolji

0

HVALI UČENIKA: Nikola Pilić

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Nikola Pilić je naglasio da je srpski teniser osvajanjem Vimbldona ponovo dokazao da je najbolji na svetu, što je potvrdio i povratkom na čelno mesto ATP liste prvi put od oktobra.
– Mogu da garantujem da će Nole i posle US opena ostati na toj poziciji. Uostalom, definitivno je još jednom dokazao da je najbolji na svetu. Svaka čast Federeru, koji svakako još nije za "staro gvožđe" i Nadalu, ali je u poslednje dve godine Novak pokazao da je broj 1. Gubio je neke važne mečeve, ali je to normalno, usponi i padovi su sastavni deo sporta, pa i tenisa – rekao je trofejni stručnjak.
Pilić je, takođe, istakao da je Novak pokazao koliko je mentalno jak:
– Posle tolike propuštene prednosti, od 5:2, do 5:7 i petog seta, uveren sam da bi mnogi igrači "pukli" pod pritiskom. To se nije dogodilo sa Novakom, ponosan sam na njega!
Iskusni trener je naglasio i da je zadovoljan sve boljim uticajem Borisa Bekera na Đokovićevu igru:
– Ako je neko mogao da pomogne Noletu da ponovo osvoji Vimbldon onda je to Beker, čovek koji ima tri titule na tom takmičenju i koji je šest puta igrao finale. Primetio sam da je mnogo više angažovan sada, da se baš trudi i da je fokusiran na posao trenera.
 

Emotivac
Pilić je prokomentarisao i Đokovićeve suze posle osvajanja Vimbldona:
– Nagomilalo mu se dosta toga, uskoro će svadba, postaće otac, emocije su nešto normalno. To je odraz ljudskosti i to je nešto zbog čega sam takve igrače uvek više cenio. Takvi su bili Ilija Nastase, Andre Agasi, Džimi Konors… imali su tu posebnu harizmu. Sa druge strane Pit Sampras i Rodžer Federer su uvek bili "hladni kao špricer" zbog čega sam ih manje voleo, ali sam, naravno, cenio njihove uspehe.

Stiže na venčanje
Nikola Pilić će se sigurno naći među Novakovim zvanicama na Svetom Stefanu.
– Nole me je zvao iz Londona i pozvao na svadbu. Iskreno, ne volim takve događaje, ali ću zbog Novaka napraviti izuzetak. Zbog svega što je uradio je bar toliko zaslužio – smatra Niki Pilić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here