Legendarni francuski rukometaš Nikola Karabatić oporavio se od povrede desnog kolena i posle sedam meseci pauze ponovo je u trenažnom procesu, preneo je Ekip.

Kako se navodi, Karabatić se nada da će dostići optimalnu formu i biti potpuno fizički spreman za početak priprema reprezentacije Francuske za Olimpijske igre 23. juna u Kreteju.

Karabatić je 28. oktobra prošle godine operisao koleno, minulog vikenda putovao je sa svojim timom Pari Sen Žermenom na gostovanje ekipi Eks-an-Provans u francuskom prvenstvu, ali još nije poznato kad će zaigrati takmičarske mečeve.

Tridesetsedmogidšnji rukometaš sakupio je preko 300 nastupa u nacionalnom timu, a već je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, kao i četiri svetske i tri evropske titule prvaka.

Stručni štab Pari Sen Žermena očekuje da će Karabatić zaigrati na Fajnal-foru Lige šampiona gde bi mogao da osvojio četvrtu titulu prvaka sa četvrtim timom.

– Ne znam da li ću biti 100 odsto spreman, ali učešće na Olimpijskim igrama je moj cilj. Želim da se pripremam za Igre i da se borim za mesto u timu – izjavio je Karabatić, još u martu nakon što su se Francuzi u Monpeljeu kvalifikovali za Tokio.

Selektor Francuza Gijom Gij konačan spisak reprezentativaca za Igre u Japanu saopštiće 5. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here