Vesti
FUDBAL U ŽIVOM BLATU: Detalj sa utakmice

Fudbalska 2021. godina pre vremena je završena i u Viktoriji. Posle Novog Južnog Velsa, ova teška odluka doneta je i u drugoj australijskoj državi najteže pogođenoj epidemijom kovida-19 i strogim restriktivnim merama.

Fudbalski savez Viktorije objavio je da se sva takmičenja prekidaju i da ni ove, kao ni prošle godine, neće biti proglašavanja šampiona, promocije u viši rang, niti ispadanja iz liga.
Odluka važi za sve rangove takmičenja: NPL 1, NPL 2, NPL 3, kao i za sve državne, metropolitan i masters lige, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Takođe, odnosi se na seniorska i na sva juniorska prvenstva.
U saopštenju koje su potpisali predsednica FS Viktorije Antonela Ker i izvršni direktor Kimon Taliadoros, navodi se da je “2021. bila još jedna godina uspona i padova za Viktoriju i fudbal u ovoj državi”.
“Nakon što smo skinuli paučinu sa 2020. i počeli da uživamo u povratku fudbala i odigravanju utakmica u dužim vremenskim periodima, svi smo nadali da ćemo moći da završimo ovu sezonu. Ali, kovid se pokazao kao istinski žestok protivnik i, nažalost, opet smo se našli u veoma teškim okolnostima za fudbal. Vizija FS Viktorije je da omogućimo fudbal za sve, u svakom trenutku i na svakom mestu, ali ova situacija je nastavila da utiče na naše odluke. Za nas je bezbednost cele naše zajednice iznad svega i upravoi to je najviše uticalo na naše odluke koje smo donosili tokom pandemije”, piše u obrazloženju.
Čelnici FS Viktorije kažu da su danonoćno radili na pripremanju različitih scenarija za završnicu takmičenja i da su održali niz konsultacija sa celokupnom fudbalskom zajednicom. Međutim, pošto se aktuelnom lokdaunu u Viktoriji još ne nazire završetak, prošli su i svi ključni datumi za nastavak i privođenje kraju fudbalskih liga.
“Poslednje odluke Vlade Viktorije označile su kraj svih naših predviđenih opcija da se takmičenja na široj teritoriji Melburna (Metropolitane Melbourne) odigraju do kraja. Pošto su mere zatvaranja produžene i tokom septembra, bez naznaka da ćemo u dogledno vreme moći da se bezbedno vratimo fudbalu, nismo imali drugog izbora”, istakli su iz FS Viktorije.
Na kraju saopštenja se kaže da će se fudbal vratiti kada prođu sadašnje neposredne teškoće, kao i da će planiranje sezone 2022. uskoro početi.

Težak udarac za Drinu i Sinđelić

Ova odluka će pogoditi sve srpske klubove na teritoriji Melburna, ali najviše Drinu iz Nobl Parka i Sinđelić, koji su bili blizu osvajanja prvog mesta u svojim ligama i plasmana u viši rang.
Ovako, raspored srpskih predstavnika po ligama će i dogodine ostati isti: Springvejl Beli orlovi igraće u Trećoj Premijer ligi (NPL3), Ficroj Srbija u Prvoj državnoj ligi, Sinđelić u Drugoj državnoj ligi, a Drina, nažalost, ponovo u društvu četvrtoligaša, iako je igrama i rezultatima ove godine zaslužila da ide u viši rang.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here