EP/Marko Đoković
Oliver Varhelji i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da razmotri odlazak na Samit EU u Tirani, ako, kako kaže, postoji šansa da tamo nešto kažemo.

– Varhelji mi je nedvosmisleno rekao da ljudi iz EU misle da je veoma važno da Srbija bude zastupljena na samitu EU-Zapadni Balkan u Tirani. Ana Brnabić misli da je važno da budemo zastupljeni, ja sam spreman da razgovaram i rekao sam da to nije pitanje moje sujete – rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

“Nisam ni lud, ni pijan”

On je rekao da poštuje Varheljija kao iskrenog prijatelja Srbije i da mu nije problem da poništi svoju odluku ako postoji šansa da u Tirani nešto kažemo. Vučić je istakao mu je dosta priče o “dve strane” koje dolaze iz Brisela, navodeći da nije ni lud, ni pijan, ni blesav zbog svega što je rekao juče i da to misli i danas.

– Nisam ni lud, ni pijan, ni blesav! Sve što sam rekao juče o Kurtiju, Rašiću i Trajkovićevoj potpišite mi i danas, sve to mislim i danas – rekao je srpski predsednik.

On je juče poručio da neće putovati u Tiranu 6. decembra i obratio se građanima rekavši da odluka Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU. Vučić je imenovanje Rašića ocenio kao “sramno” i da je to “najblaža reč koja može da se upotrebi”.

2 COMMENTS

  1. jel si rekao da neces ni ti ni niko od srbije…?
    sta je sad ..?
    jadni vuçko i jadni oni sta trce tebi pozad….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here