Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvoj pripremnoj utakmici pred ovogodišnji Mundobasket u Kini, naši momci su u prepunoj čačanskoj dvorani savladali Borac (97:66).

Borac Čačak – Srbija 66:97 (24:30; 13:28; 12:20; 17:19)

Borac: Knežević 8, Alikadić 5, A. Krsmanović, Šušić, Glišović 2, S. Krsmanović 12, Gavrilović, Majstorović 8, Dumić 2, Ćurčić 1, Kočović 14, Koračin, Čarapić 14.

Srbija: Teodosić 2, Simonović 9, Bjelica 19, Lučić 9, Milosavljević 10, Raduljica 18, Birčević 2, Todorović, Micić, Jović 4, Avramović 5, Jovanović 2, Marjanović 18.

Čačanska publika je na sjajan način pozdravila naš nacionalni tim i poželela izabranicima Aleksandra Đorđevića uspeh na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Dodeljene su plakete reprezentativcima koji su tokom karijere nastupali za Borac – Aleksi Avramoviću, Miroslavu Raduljici i Milošu Teodosiću, članu stručnog štaba Darku Rajakoviću koji je svojeveremno radio u Borcu, kao i predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću i selektoru Aleksandru Đorđeviću.

Aleksandar Đorđević je počeo meč sa izuzetno jakom petorkom “Teodosić, Jović, Lučić, Bjelica, Raduljica”!

Borac je uspevao da bude u egalu sa reprezentativcima ali polovinom prve četvrtine naši najbolji košarkaši su pojačali ritam i uspeli da se “odlepe”.

Treba pomenuti i podatak da je ulazak u igru Alekse Avramovića posebno obradovao navijače u hali kraj Morave. Takođe, u 13-tom minutu meča desio se manji prekid zbog nezgodne povrede Dumića, igrača Borca. Pored njega, i Teodosić je morao na klupu zbog manje povrede.

Aleksa Avramović, u dresu reprezentacije

Na početku drugog poluvremena “šok u hali” izazvala je povreda Vase Micić, koji je zbog bola u kolenu morao da napusti teren.

Poslednja četvrtina bila je stvar forme. Naravno, pobednik je bio poznat i pre početka meča, a selektoru Đorđeviću je takođe bilo bitno i da reprezentativce sačuva od povreda.

Orlovi 7. avgusta igraju u Zrenjaninu protiv Finske od 21:00, a tri dana kasnije u beogradskoj Areni dočekuju Litvaniju takođe od 21:00.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here