Koordinaciono telo opštine Preševo

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković podelio je besplatan školski pribor i rančeve đacima prvacima u školama “Dragomir Trajković” u Žbevcu i “Sami Frašeri” u Lučanu.

Ovo je jedanaesta godina zaredom da Koordinaciono telo besplatno deli školski pribor za sve prvake u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

U školske klupe ušlo je 849 prvaka, odnosno pedeset manje nego lane.

Predsednik Koordinacionog tela je izjavio da će se u narednom periodu sve učiniti kako bi se otklonili i infrastrukturni i tehnički nedostaci u mnogi školama u ovom delu Srbije.

– Govorimo o prokišnjavanju, poboljšanju energetske efikasnosti, kupovini nastavnih učila, govorimo o školama koje su prilično devastirane, gde neke stvari nisu menjane i po 40 godina.Sve to je nešto na čemu smo i inače radili i što će biti nastavljeno još boljom dinamikom – istakao je Zoran Stanković.

On je objasnio da su ove godine udžbenici na albanskom jeziku kasnili zato što je Nacionalni savet Albanaca zakasnio sa dostavom knjiga koje je trebalo da se štampaju.

– U planu je da deca dobiju 18 knjiga tokom godine. Čeka se saglasnost nadležnih organa za uvođenje udžbenika u nastavu i ostale redovne procedure, a sredstva su obezbeđena – rekao je Stanković.

Svečanost povodom polaska prvaka u školu uveličao je i lep gest nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije u futsalu, a sada vlasnika FK “Mungosi”, Ace Kovačević koji je mališanima poklonio trenerke i sportske rančeve.

Trenerke su od Koordinacionog tela dobili i najmlađi osnovci u Lučanu, a Savez za školski sport Srbije im je poklonio majice.

1 COMMENT

  1. Vi ne dozvoljavate knjige na matiycni jezik Albancima a ovde solite pamet znamo te vase bajke jer ko okuptar stalno ste nam nocu ubili a danju ste nam plakali vi kada pustite nase bedne opstine ot vaasoj okupaciji tad mozemo s vama.mozda dase pomirimo jer vi ko okupator nama dugujete mnogo znate vi vrlo lepo koje torture ste nam pravili !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here