Talenat 19-godišnjeg napadača nije promakao izviđačima engleskog prvaka.

Španskom treneru Đozepu Gvardioli, koji je s Mančester sitijem i sačuvao titulu u engleskom prvenstvu, neretko su zamerali da se olako odriče igrača iz klupskog omladinskog pogona, puštajući ih da odu u druge timove. Sada je stvar drugačija, jer je proslavljeni strateg odobrio da, posle informacija izviđačke službe, među “građane” dođe Slobodan Tedić.

Zvanično će to postati 1. januara, a ostaće u Čukaričkom do kraja sezone.

Napadač koji je pozvan u mladu reprezentaciju Srbije, a možda i debituje u njenim prvim utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021 (u petak u Saransku protiv Rusije, u utorak protiv Letonije na “Karađorđu”), pretprošle zime je prekomadovan među prvotimce Čukaričkog posle samo pola godine u mlađim uzrastima kluba. Na početku ove sezone dokazao se i s tri pogotka u dve utakmice prvog kola predtakmičenja za Ligu Evrope protiv Banantsa iz Jermenije.

–  Postigli smo dogovor sa jednim od najboljih svetskih klubova. Za Tedića, ali i sve nas koji radimo u klubu, ovo je velika stvar, ujedno i veliki motiv da nastavimo da radimo u istom ritmu, sa još većim žarom. Kad jedan takav klub kao što je šampion Engleske kod nas nađe igrača koji im je interesantan, pa ga pritom još i angažuje, to znači samo jedno, da smo na dobrom putu. Dugo je ovaj momak bio na skeneru Sitija, dugo su ga pratili skauti njihovog kluba, bilo je čak utakmica kad nismo ni znali da su oni na tribinama. Gledali su svaki njegov meč, svaki njegov pokret, što je sasvim normalno za najveće svetske klubove. Kad su nas zvanično kontaktirali, lako smo se i brzo dogovorili. Ovo je potvrda našeg dobrog rada, ali i najbolji mogući marketing za Čukarički, i uopšte za kompletan srpski fudbal. Po dogovoru sa Mančester sitijem, Tedić će do kraja sezone ostati u Čukaričkom. Nama će ta činjenica mnogo značiti, sigurno da nam je olakšano sa te strane, jasno je svima kakvi su Tedićevi kvaliteti i da bismo teško u kratkom roku mogli da pronađemo adekvatnu zamenu – rekao je sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here