Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.06.2013.
10:50
Beta A

SAD otpužile Snoudena za špijunažu

Američko pravosuđe podiglo je optužnicu za špijunažu protiv bivšeg službenika američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvarda Snoudena i zatražilo od Hongkonga njegovo izručenje, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

I zvanično proglašen za špijuna: Edvard Snouden
 

Snouden, koji se od 20. maja nalazi u Hongkongu, takođe je optužen za krađu i ilegalnu upotrebu dobara američke vlade. Može da dobije privremeni nalog za hapšenje, dodao je istio izvor. Snouden je medijima prosledio informacije o špijunskim aktivnostima SAD, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internet aktivnosti u zemlji i inostranstvu.

Predsednik SAD Barak Obama čvrsto je stao u odbranu program nadzora, navodeći da su oni bili transparentni. Obama je naveo da je donet zakon o obaveštajnom nadzoru u inostranstvu koji je omogućio dva program - jedan kojim se prate razgovori u SAD i drugi koji treba da prati upotrebu američkih internet servera u slučaju stranaca s mogućim vezama s terorizom.

Godinama je gradio tajnu vojsku, sada je sve spremno za "otvaranje pakla"

Sporazum o izručenju postoji između Hongkonga i SAD, ali Peking ima pravo da stavi veto.

Honkgkong danas nije odgovorio na američki zahtev i mnogi analitičari smatraju da će konačnu odluku doneti kineska vlada.

Tvrdnje da je bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden špijunirao u korist Kine "potpuno su neosnovane", izjavila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čunjing.

POVEZANE VESTI

Subota 22.06.2013. 11:04
Koliki je ipak rezon Amera se vidi po tome da mora da objasnjavaju gradjanima nakon 8 godina nesta sta ne drzi vodu.Gradjanima Amerike je dosta kontrole, zato ce morati da odluce da i dalje rade ili protiv njih sta rade momentalno, ili ce da se vrate u okvir soft power. O tome kako na njih gleda ostatak sveta, kao npr Nemcka koja je u istoj grupi sa Iranom, Egiptom je bezpotrebno.Jos imaju sansu da se odrze preko ucenjenih politicara, ali da ubede svet u svoje ciljeve vise ne mogu.Poslednji izbori 49% nije glasalo.Rim se raspada dok holivudski odrzavaju mrtvaca zivim. Dolazi dan kad ce zaposlenici sami da ih ruse spasavajuci svoju kozu, a ne gledajuci savest.
Subota 22.06.2013. 16:44
Kada neki kinez tako nesto uradi onda je on Disident ili borac za demos kratos,a kada neko iz takozvanih zapadnih drzava to ucini onda je Izdajnik.i Borac protiv domokratskih nacela . Kakvi idioti. Ali pali im nema sta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online