Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 19.02.2014.
17:01
S. J. - Vesti A

Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

Istog dana u kojem su dvojica vođa ukrajinske opozicije boravila u Berlinu i tamo dobila nove instrukcije od kancelarke Angele Merkel, u Kijevu su eksplodirali protesti protiv predsednika Viktora Janukoviča. Mesecima bezrezervno podržavani od Nemačke i kompletnog Zapada (uključujući i SAD koje su koristile široku lepezu metoda - od dolara kojima plaćaju akcije na trgu Majdan do psovke kojom su razjarili EU da se više angažuje na strani demonstranata), gomila sa ulice je krenula na policiju i vatrenim oružjem, tvrdi slobodoumni nemački internet portal German-Foreign-Policy.

Bivši bokser, ukrajinski opozicionar Vitalij Kličko, po nedavnom povratku iz Berlina zapretio daljom "krvavom eskalacijom" sukoba, kad ono - istina
 


Bojeva municija je došla na red u času kada je šef države ispunio ključni zahtev demonstranata i amnestirao sve uhapšene učesnike protesta, bez obzira na njihove rušilačke "podvige". Time je otpalo i sredstvo pritiska na Janukoviča, pa je sada EU morala da radikalizuje proteste i tako dokaže Americi da računa na nju u strateškoj borbi sa Rusijom oko Ukrajine.
 

Vežbali na Kosovu

Portal German-Foreign-Policy ovde pominje i angažovanje nemačke Savezne obaveštajne službe BND na Kosovu 90-tih godina ("Strategija eskalacije"). Tada su "pomogli u naoružavanju bandi Kosovara UČK kako bi njihova borba protiv jugoslovenskih snaga bezbednosti eskalirala, da bi konačno 1999. godine Nemačka i NATO intervenisali".

Bivši bokser, a sadašnji "revolucionar po meri nemačke politike", Vitalij Kličko, tražio je ostavku predsednika Janukoviča, a posle misije u Berlinu zapretio je daljom "krvavom eskalacijom" sukoba, piše spominjani nemački portal i dodaje da je sa dva tuceta mrtvih i stotinama povređenih - ova pretnja već dobila na snazi.


Ceo svet zna da je "Prva četa organizacije ukrajinskih nacionalista" produžena ruka fašista, saradnika nemačkih okupatora u Drugom svetskom ratu. Njihov plakat sa pozivom narodu da sakuplja oružje i daje pare za municiju, na Zapadu niko ne spominje, a još manje osuđuje. Umesto toga preti se vlastima u Kijevu sankcijama, dok neonacisti iz pokreta Desni blok razvaljuju policijske prepreke i pale patrolna kola. Neke poslanike su ispred parlamenta jurili kao divljač i pendrecima ih sabili u automobile, da bi odmah potom zapalili sedište vladajuće stranke.


Na sve to, aktuelni šef nemačke diplomatije kritikuje uopšteno "nasilje" u Kijevu, a posebno ono koje primenjuju snage bezbednosti. U novembru je jedan visoki funkcioner Ministartva odbrane u Berlinu postavio pitanje: Gde bi trebalo da budu istočne granice EU, a gde zapadne granice ruske interesne zone? Za nemačko mešanje u unutrašnje stvari Ukrajine taj sada već bivši funkcioner je rekao da se radi o "novoj i velikoj geopolitičkoj igri". Vojni stručnjaci odavno znaju da se "bez Ukrajine, Rusija vojnički ne može valjano odbraniti". Zato je parola za preuzimanje vlasti u Kijevu jasna: "Šta košta, neka košta!". 

Ukrajinci žrtva "nove, velike geopolitičke igre"

Pročitajte još:

* Janukovič: Proglašavam Dan žalosti

* "U Ukrajini izgleda počeo građanski rat"

* Kličko: Janukoviču, zaustavi krvoproliće

POVEZANE VESTI

Sreda 19.02.2014. 17:45
Невероватно је колико ће пута западни монструми употребити исти сценарио. Медијска сатанизација украјинске власти која брани земљу од освајача као и 41. Колико је ссср погрешио када је пустио да се немачко зло поново уједини и повампири. Ватиканско "католичење источне њиве" показује своје право лице кроз линч голобрадих и несазрелих украјинских полицајаца. Руља неонациста и издајника на челу са приглупим боксером. Да ли је кличко-издајник- случај за посматрање лидер по вољи запада?Не могу да верујем докле ће слободоумни свет толерисати овај западни варваризам. Трећи светски увелико траје, ми нисмо обавештени...
Sreda 19.02.2014. 17:19
Situacija u Ukrajini i politicka uloga EU je kristalno i jasno obrazlozena u ovim njemackim medijima German-Foreign-Policy koje redovno citam. Drago mi je sto su "Vesti" prenijele njihov report.
Sreda 19.02.2014. 17:47
Ne trebaju mi nikakve novine (narocito ne Nemacke), da mi govore kako smo gomila ovaca. Ukraina, kao i mnoge druge drzave, samo su kolateralna steta u programu pravljenja Globalne Unije u cilju globalnog ropstva. ,,Dobro je da nacije ne razumije naš bankarski i monetarni sistem jer da to razumiju, revolucija bi se desila prije sutrašnjeg jutra“ Henry Ford
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online