Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Turske Hamijem Aksojem konstatujući da su odnosi Beograda i Ankare dostigli možda najviši nivo u novijoj istoriji.

Selaković je istakao da takvoj saradnji značajno doprinose izuzetni lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana , saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar je ocenio da odlične političke odnose dve zemlje prati i razvijena ekonomska saradnja, i u tom kontekstu pozdravio brojne turske investicije u našoj zemlji, kao i kontinuirani interes turskih investitora za ulaganje u srpsku privredu.

Imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i privlačni investicioni ambijent, Selaković je naveo da će Srbija obezbediti dugoročnu podršku turskim investitorima u sprovođenju poslovnih namera, kako u postupku realizacije investicionih projekata, tako i u zaštiti stečenih prava investitora.

Pored turskih investicija, ministar je kazao da je veoma važno što Turska pomaže realizaciju infrastrukturnih projekata, poput autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd.

Takođe, Selaković je pozdravio otvaranje avio linija Beograd-Ankara, Niš-Istanbul, i najavu linije Kraljevo-Istanbul, konstatujući da to doprinosi bržem i boljem povezivanju dve zemlje.

Selaković je podvukao da su naši prioriteti unapređenje dobrosusedske saradnje i povezivanje regiona, kazavši da Tursku smatramo važnim faktorom stabilnosti u regionu, i da smo spremni na zajednički rad u promovisanju značaja regionalnog mira i stabilnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here