Yotuube/ABBA
Pevačice grupe ABBA

Poznata švedska četvorka koju čine Bjorn Ulves, Beni Anderson, Agneta Faltskog i Ani-Frida Lungstad, zaprepastili su svoje poklonike širom sveta kada su prošlog meseca objavili da se ponovo okupljaju.

Ali u nedavnom intervjuu za Gardijan, Beni i Bjorn su potvrdili da će svako zauvek otići svojim putem nakon što njihov album Voyage bude objavljen.

– To je to. Tako mora biti, znaš.

Pozivajući se na prethodni intervju u kojem je takođe najavljivao da će se „Aba“ razići neposredno pre nego što se to stvarno i dogodilo, Beni napominje da 1982. godine nije rekao da je „To, to“.

– Nikada nisam rekao da se ‘Aba’ neće ponovo dogoditi. Ali sada mogu da vam kažem: to je to – odlučno je potvrdio Beni Anderson.

Omiljeni „Super trupersi“ najavili su svoju kratku povratničku turneju prošlog meseca, a Voyage bi trebalo da bude objavljen 5. novembra.

Futuristička koncertna turneja počeće u maju, a četvorka će nastupiti digitalno kao „Abatars“. Voyage će biti značajan projekat koji podrazumeva i izgradnju arene za 3.000 ljudi, nastupe benda od 10 članova uživo i 800 animatora zaduženih za stvaranje digitalnih verzija članova „Abe“.

– Istini za volju, glavna inspiracija za ponovno snimanje došla je upravo zbog stvarnja ovako čudnog i najspektakularnijeg koncerta o kome ste mogli da sanjate – tvrdi muška postava „Abe“.

– Moći ćemo da sednemo u publiku i gledamo naše digitalne kopije kako izvode naše pesme na bini u areni napravljenoj po meri, u Londonu sledećeg proleća. Čudno i divno! Svima vama koji ste nas strpljivo pratili na ovaj ili onaj način proteklih decenija: Hvala vam što ste čekali – vreme je da započnemo novo putovanje – dodaju.

– Mi to jednostavno zovemo Voyage i zaista plovimo u nepoznatim vodama. Uz pomoć naših mlađih, putujemo u budućnost. Nije lako objasniti, ali tako nešto nikada do sada nije urađeno.

1 COMMENT

  1. Abba, grupa moje mladosti. Divno sto ce se okupiti, a isto tako i razici. Smatram da im je vreme proslo, bili i ostali dobri ali na mladjima svet ostaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here