Posle video sastanka rukovodstva lige i predstavnika klubova saopštenjem se oglasila ABA liga.

U saopštenju se navodi da je u veoma konstruktivnoj atmosferi postignut dogovor da je glavni cilj da sezona bude završena na parketu.

– U konstruktivnoj atmosferi, ako se uzmu u obzir sve relevantne okolnosti, klubovi ABA lige postigli su dogovor da je neophodno iskoristiti sve opcije kako bi sezona bila završena na parketu, kada za to budu stvoreni uslovi u skladu sa preporukom relevatnih zdravstvenih službi i lokalnih vlasti.

U skladu sa tim, glavni cilj ABA lige je da sezona bude završena u postojećem i unapred određenom formatu. Istovremeno, ABA liga će pratiti razvoj pandemije i analizirati potencijalne alternativne završnice koje bi bile aktivirane ukoliko to situacija bude zahtevala, a o njima će biti diskutovano na sledećoj Skupštini.

Klubovi su postigli dogovor da je zdravlje apsolutni prioritet i da liga, klubovi, igrači, treneri, sudije treba da zadrže aktivnu ulogu u borbi protiv koronavirusa. Klubovi će nastaviti da sarađuju i da razmenjuju informacije i ideje sa ciljem boljeg razumevanja situacije i donošenja najbolje moguće odluke u interesu ABA lige, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here