ABA: Partizan kroz dramu ka plej-ofu

0

abaliga.com
Šta ti je ljubav prema klubu: Navijači Partizana
 

Partizan je u rastu forme, poboljšanju igre i vraćanju pojedinih igrača iz povreda. To je bilo više nego očigledno u sudaru sa "zmajčekima", dužnicima iz prvog dela sezone i konkurentima u borbi za plasman u plej-of. Poraz je za domaćina pre početka meča bio zabranjena reč, jer bi značio "dvostruki" neuspeh zato što je Olimpija u Ljubljani pobedila sa velikih 29 poena razlike (87:58). Četa Duška Vujoševića je uspela u nameri i trijumfom stekla veliku prednost u borbi za poziciju četiri.

Meč je odlučen u finišu. Minut i po pre kraja meča brat Partizanovog Eda Murića, Dino, napravio je prekršaj na Nikoli Milutinovu i žestoko protestvovao kod sudija, koje nisu časile časa, već odmah pokazale tehničku mladom asu Ljubljančana. Milutinov je realizovao bacanja, Milan Mačvan dodatno, a Mihajlo Andrić posle lopte sa strane pogodio trojku iz ćoška i bukvalno pocepao mrežicu. U tom napadu tim iz Humske je napravio seriju 6:0, odlepio se na sedam poena razlike, što uporni gosti nisu bili u stanju da stignu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Mačvan sa 21 poenom i sedam skokova, pratio ga je Milosavljević sa 15. Dabl-dabl učinak ostvario je Milutinov sa 14 poena i 12 skokova. Dobar meč odigrao je Andrić postigavši 11 poena i zabeleživši šest uspešnih dodavanja.

Kod Olimpije je najbolji bio Marko Marinović sa 14 poena i sedam asistencija, Alen Omić je dodao 12. Dvocifren je bio još Dino Murić sa 11 poena i deset skokova.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Pavlović 7, Tepić 3, Marinković, Dalo, Milutinov 14 (12 sk, 10-6 za dva), Milosavljević 15 (7-4 za dva), Mačvan 21 (7 sk, 11-6 za dva), Gagić 10, Andrić 11 (6 as, 4-3 za tri), Milutinović, Bezbradica, Bogdanović.
OLIMPIJA: Marineli, Hrovat 9 (6 sk), Brodnik, Salin 9 (8-3 za tri), Vučetić, Murić 11 (10 sk), Nikolov, Mahkovic 5, Omić 12, Preprelič 9 (5-3 za tri), Marinović 14 (7 as, 6-2 za tri), Kanacević 5.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Serija 8:0 crno-belih. Ipak, ne predaje se Olimpija. Marinović iz tranzicije pogađa trojku 78:74. Fauliran Milosavljević i realizovao je bacanja. Salin u narednom napadu nije pogodio trojku i praktično je potpisao kapitulaciju. Kraj utakmice.
39. minut – Tepić je brzo poveo akciju domaćih i asistirao Andriću koji je siguran. Dino Murić je faulirao Milutinova, prigovorio arbitrima i zaradio tehničku. Za njega je meč završen. Precizan je Milutinov. Dodatni napad rešava Andrić cepanjem mrežice izvan 6.75 metara.
38. minut – Milutinov je bez potrebe faulirao Omića i poslao ga na liniju slobodnih bacanja, a as Olimpije je bio precizan 69:68. Mačvan je vratio prednost Partizanu.
37. minut – Mačvan je oba puta neuspešan sa linije za slobodna bacanja. Međutim, ispravio se na asistenciju Milutinovića. Poentirao je uz prekršaj. Marinoviću nije zadrhtala ruka sa penala.
35. minut – Vraćaju se u život gosti iz Dežele. Dino Murić je precizan u šut za tri, a isto je uradio Sasu Salin. Mačvan je majstorski izbacio iz igre Omića i poentirao. Milutinov je prekršajem zaustavio Omića, a ovaj je bio precizan sa linije penala. Nerešeno je 63:63. Pavlovića na siti način vraća prednost Beograđanima.
33. minut – Milosavljević u mini seriji. Najpre je pogodio van linije 6.75, a zatim i dugu dvojku. Partizan ima suficit u vidu šest poena 61:55.
31. minut – Vratili su se gosti na minus jedan. Prepelič je još jednom pogodio za tri, sada sa osam metara. Milutinov se snašao i ubacio dvojku. Lagani poeni Marinovića na polaganju.
30. minut – Mačvan se podigao za tri iz ćoška i pogodio. Ipak, Prepelič je vratio istom merom. Kraj treće deonice.
28. minut – Gagić je zamenio MIlutinova i ekspresno veza četiri poena. Pavlović ga je sjano proigravao. Prednost za crno-bele 48:46.
26. minut – Hrovat je pogodio trojku posle koša Marinovića. Gosti ponovo vode 46:44.
24. minut – Ofanziva domaćina. Milutinov je vezao četiri poena, ubacujući "otpatke" u obruč.
22. minut – Mačvan je otvorio poenima treću deonicu, a Dino Murić bio je siguran na drugoj strani.
20. minut – Tepić nije bio precizan u pokušaju za dva, a Sasu Salin na dodavanje Marinovića pogađa trojku. Gosti ponovo vode 39:38. Marinković je dva puta promašio ispod koša i crno-beli sa minusom odlaze na veliki odmor. Poluvreme.
18. minut – Gagić srlja iz greške u grešku. Promašio je dva puta u kratkom vremenskom intervalu, napravio faul u pokušaju da izblokira Omićai potom je izgubio loptu.
16. minut – Milosavljević je precizan sa distance, a Mahkovic u NBA stilu zakucava posle krađe lopte. Milutinov je pogodio pod faulom.
14. minut – Andrić je precizan van linije 6.75, a Milosavljević rešava loše postavljanje gostujućih košarkaša i crno-beli su pobegli na plus šest 34:28. Dino Murić pogađa poluhorogom, a posle greške Mačvana Mahkovic postiže lake poene. Tajm aut je zatražio Duško Vujošević.
12. minut – Hrovat je poentirao i posle posle 11 minuta vratio prednost "zmajčekima". Murić je potom ispravio grešku saigrača, neposredno pošto je Gagić poentirao.
10. minut – Pavlović se probuo. Najpre je realizovao bacanja, a potom presekao pas i položio u kontri. Prepelič koristi prostor i biva siguran u šutu za tri poena. Hrovat je poravnao na 22:22, u kontranapadu, a Tepić se odmah revanširao. Kraj prve deonice.
8. minut – Marko Marinović trojkom kažnjava propust u defanzivi domaćih. Omić je zatim faulirao Milosavljevića, a ovaj je precizan sa linije za slobodna bacanja.
6. minut – Mačvan je zabeležio šesti poen zahvaljujući asistenciji Marinkovića. Salin na drugoj strani pogađa van linije 6.75. Milutinov potom zakucava.
4. minut – Mačvan je fauliran i bio je siguran sa linije penala. Gosti su krenuli u napad, Murić je promašio, ali ofanzivan skok za Olimpiju. Ipak, odlična odbrana crno-belih i trojka Mihajla Andrića. Serija 9:0 domaćih.
2. minut – Dragan Milosavljević je postigao prve poene za Partizan, ispratio ga je Mačvan.
1. minut – Utakmica je počela. Alen Omić je vezao četiri poena, dok je Mačvan meč otvorio promašajem.

Važnost utakmice prepoznali su i navijači, koji su "otkupili" kompletan kapacitet dvorane.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here