EPA/Georgi Licovski
Dritan Abazović

Premijer Crne Gore Dritan Abazović poručio je da, ako se formira nova vlada, partija koju predvodi biće opozicija i dodao da će nova vlada, do kraja godine, tražiti zaduženje možda i od milijardu evra, prenosi RTCG.

– Ako se formira nova vlada naravno da ću biti u opoziciji, tamo idem sa velikim zadovoljstvom jer ljudi treba da odrade nešto što realno ja i ne bih želio da odradim – kazao je premijer i lider GP URA.

Kazao je i da GP URA nije deo, “svađe koja je nastala” i dodao da mu je drago zbog toga.

– Evo neka naprave vladu, ali kad prođe medeni mesec, neka ne bude čuđenja. Kad prođe medeni mesec, što bi rekli mladi, uzeće se kokice i onda kreće priča – rekao je Abazović.

On je podsetio da je 43. Vlada manjinska i da je ZBCG ostala da bude deo javne administracije.

– Inkluzivnije Vlade Crna Gora neće imati – rekao je Abazović i dodao da su u njegovoj vladi svi zastupljeni ako ne u ministarstvima, onda u javnim preduzećima ili odborima direktora.

Dodao je i da nije na njemu da govori ko će biti deo nove vlade.

– Ja im želim sve najbolje, torta čeka samo da se ne ubuđa – kazao je premijer.

Naveo je i, kako kaže, brojne uspehe njegove Vlade i dodao da su se zadužili samo 100 miliona euva. Kazao je i kako želi da upozori građane kako do kraja godine sledi veliko zaduženje.

– Očekujte da nova vlada do kraja godine traži zaduženje možda i od milijardu evra – izjavio je Abazović.

Najveće greške 43. Vlade, kako je saopštio, odnose se na odabir kadra, posebno u državnim preduzećima.

Ističe i da je obavestio Agenciju za sprečavanje korupcije da neće obavljati funkciju poslanika dok se ne izabere nova izvršna vlast. Abazović je objavio i da ne može da podnese ostavku na mesto premijera zato što “nema ko da ga zameni”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here