EPA
Dritan Abazović

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da očekuje da će u junu biti u zvaničnoj poseti Beogradu.

On je gostujući u emisiji “U žiži” podgoričke A1 tv, rekao da će rado putovati za Beograd.

– Crna Gora treba da pošalje novog ambasadora u Srbiju – naveo je Abazović i poručio da “moramo pokušati da relaksiramo odnose i svedemo ih na prijateljsku meru”.

Vlada Crne Gore, kaže, ne želi neprijateljske odnose, naročito ne sa susedima.

Komentarišući odnose vlade i valadajuće većine, Abazović je rekao da trenutno ima osećaj da su kao, kako je rekao, “rogovi u vreći, a da je on ta vreća”.

Odbijanje predsednika Mila Ðukanovića da potpiše Zakon o državnom tužilaštvu, Abazović je ocenio nespremnošću šefa države da se, kako je rekao, suoči sa pravdom.

Lično, itiče, daje sve od sebe da se smiri situacija između vlade i parlamentarne većine, odnosno da se ta kohezija ojača.

– Pokušavam da ličnim kontaktima i prijateljskim odnosima sa ljudima u državnom parlamentu objasnim potrebu veće kohezije. Uloga parlamenta je mnogo poboljšana, ali moramo imati veću odgovornost za ono što radimo. Državni budžet je trebalo usvojiti dosta ranije – istakao je Abazović.

Prema njegovim rečima poslanici moraju da razumeju da neke stvari ne mogu da odlažu u beskraj.

– Imam osećaj da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća. Apel je da budemo odgovorniji u narednom periodu – poručio je Abazović.

On je istakao i da ruka pravde može stići do svih, ali da to iziskuje ispunjavanje određenih procedura.

– Vlada je spremna da ide na ”glavu hobotnice” – tvrdi Abazović povodom borbe protiv organizovanog kriminala i dodaje da su “pipci te hobotnice dalekosežni, a neki su prekinuti”.

Spreman je, kaže, da ide i na Mila Ðukanovića, ali dodaje da neće da optužuje ljude bez dokaza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here