Youtube
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u poseti Sarajevu već dva dana, a danas je održao i konferenciju za novinare na kojoj je pokušao da razjasni učešće na obeležavanju godišnjice u Srebrenici.

On je izrazio spremnost da sutra govori na komemoraciji, ali se ne nalazi na listi govornika.

– Upitan sam kao predstavnik države Crne Gore diplomatskim kanalom, jer je to uobičajena praksa, mi smo odgovorili da postoji spremnost – rekao je on, prenosi portal Klix.ba.

Govoreći o poseti Sarajevu, Abazović je naveo da sve protiče u najboljem redu i da su ispunjena, kako je rekao, njegova pozitivna očekivanja.

– Vratio sam se kući, takav osećaj i imam – rekao je ovaj nekadašnji sarajevski student političkih nauka.

On se juče sastao sa “krnjim” Predsedništvom Bosne i Hercegovine s obzirom na to da Milorad Dodik nije želeo da prisustvuje sastanku, na šta je Abazović kazao da poštuje svačiju politiku i stavove, ali da, kako tvrdi, njegova politika nije takva.

– Žao mi je što Dodik nije učestvovao u sastancima. Nije važno kakve poglede delimo, ja sam uvek spreman da razgovaram sa svima, a gospodin Dodik je i više nego dobrodošao u Crnoj Gori ukoliko želi – rekao je Abazović.

Osim Abazovića, u Potočarima će biti i ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović kao i delegacija iz crnogorskog parlamenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here