EPA/Georgi Licovski
Dritan Abazović

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora, kao prijateljska zemlja Srbije i Kosova, spremna da bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, uz uključivanje evropskih i američkih zvaničnika.

Abazović je to napisao na Tviteru, gde je saopštio i da se na marginama Prespanskog foruma sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem

“Upravo završen važan razgovor sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem na marginama Prespanskog foruma. Crna Gora, kao prijateljska zemlja Srbije i Kosova, ali i svih drugih u regionu, spremna je da, uz uključivanje evropskih i američkih zvaničnika, bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine”, napisao je Abazović.

On je dodao da je promovisanje mira, stabilnosti i regionalne saradnje jedan od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore.

“Naš zajednički interes je da u otvorenom razgovoru nađemo rešenje prihvatljivo za sve strane”, napisao je Abazović.

Abazovićevu poruku možete pogledati OVDE.

5 COMMENTS

  1. Priajetljske zemlje? Nekadasnja manja republika SRJ i autonomna pokrajina u SFRJ. Gde su tu zemlje?

  2. To još malo dok Crna Gora ne povuče priznanje !!! Onda možete svi kod Rame da plačete što velike Albanije nema !!!

  3. Crna Gora neprijateljska drzava,priznala Kosovo srpsku teritoriju i glasa za prijem istog u medjunarodne institucije,a sve protiv Srbije.Srbi iz Srbije ne treba ici na letovanje u CG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here