EPA/Andy Rain
Roman Abramovič

Bila mi je čast da tokom poslednjih godina budem deo ovog sjajnog kluba, rekao je na oproštaju od Čelsija dosadašnji prvi čovek Plavaca Roman Abramovič.

Tokom subote postignut je konačan i potpun dogovor sa novim vlasnicima, sa firmom Todd Boehly/Clearlake Capital. Definitivna prodaja Čelsija dogodiće se u ponedeljak.

– Moj je cilj bio da osiguram da sledeći vlasnik ima način razmišljanja takav da omogući uspeh klubu na svim poljima. Takođe, da ima volju i želju da razvije sve ključne aspekte kluba što nisu samo sve ekipe, već i akademija te Čelsijeve akademije – rekao je Abramovič i dodao

– Dok predajem Čelsi njegovim novim čuvarima želim im u budućnosti mnogo uspeha. Kako na samom terenu tako i van njega. Ponosan sam na sve godine provedene u klubu. Napravili smo puno toga i velike poslove, a verujem da će sve biti još uspešnije u godinama koje dolaze.

Podsetimo kako konzorcijum predvodi američki milijarder Tod Boli, inače vlasnik MLB ekipe Los Anđeles Dodžersi, a uz njega su partneri Švajcarci Hansjerg Vis i Amerikanac Mark Valter.

Inače, novi vlasnici Čelsija kupili su klub za 4,25 milijarde engleskih funti, a prihod od prodaje biće zamrznut na računu koji kontroliše britanska vlada i uplaćen u humanitarne svrhe kao pomoć Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Tvoj cilj je bio da spasis sto se spasiti moze. I to samo za sebe. Posle moras kod Vladimira na noge da iskesiras sto imas. Treba mu za rat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here