Vesti
Žestoka borba za svaki poen

Proteklog vikenda na imanju Crkvene opštine Sveti Sava Vudvil Park u Adelajdu održan je osmi turnir u basketu „3 na 3“. I ove godine, kao i proteklih sedam, organizatori turnira bili su mladići iz košarkaških klubova Šmekeri i Beograd, uz podršku Crkvene opštine i sponzora.

– S ponosom možemo reći da je ovo bio najuspješniji turnir do sada – kaže Žarko Pilipović „Paspalj“, iz organizacije turnira. – Ako uzmemo u obzir da su merila uspeha kvalitet odigranih mečeva, broj kvalitetnih prijavljenih ekipa, odziv publike i količina novca prikupljena u humanitarne svrhe, onda smo jednostavno nadmašili sva očekivanja, pa čak i ona naša optimistična organizatorska očekivanja.

Na turniru su učestvovale ekipe: Niđe veze, Masa je mama, Hrakini zmajevi, Raspad sistema, Košare (Red stars, Sidnej), 369 (Obilić, Sidnej), Novi Sad, Balkan Ekspres i Čuvari ćevapa.

Zlatno odličje pripalo je lokalnim momcima iz ekipe Raspad sistema, koji su u uzbudljivom finalnom meču nadigrali ekipu Košare. Poklon vaučere u vrednosti od 600 dolara pobedničkoj ekipi donirao je prijatelj turnira i stalni sponzor Milorad Lalić ispred firme “Delta Crash Repairs”

Drugoplasirana ekipa Košare, sastavljena od igrača sidnejskih Red starsa, pored srebrnih medalja zasluženo je osvojila i najpopularniju nagradu turnira, večeru za osam osoba u restoranu „Balkan ekspres“, koji je takođe od samog početka pokrovitelj turnira.

Treće mesto zauzeli su prošlogodišnji šampioni, ekipa Novi Sad, koja nije imala nimalo lak zadatak da u borbi za bronzu savlada momke iz Obilićeve škole košarke, ekipu 369. Borbeni momci iz ekipe Novi Sad dobili su i poklon vaučer za restoran „Enoteka“, zahvaljujući menadžeru restorana Miroslavu Stjepanoviću.

Epitet najboljeg igrača turnira prisvojio je Tobijas Dovel iz pobedničke ekipe, koji je uz pehar dobio i poklon vaučer „Massage 4 life“.

– Veliku zahvalnost kao i svake godine dugujemo našim stalnim i vernim sponzorima. Takođe, posebnu zahvalnost dužni smo da odamo Kolu srpskih sestara koje su na dan turnira svojim nadaleko poznatim i preukusnim krofnama oduševile kako mlade, tako i starije posetioce. I tom prilikom sav prihod od prodaje krofni donirale su Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe – kaže Pilipović..

On je izrazio zahvalnost i ljudima koji su bili zaduženi za kuhinju, a koji su sav prihod tog dana takođe donirali istoj organizaciji.

Ukupan humanitarni fond prevazišao je očekivanja organizatora.

– Konačnan iznos prikupljenog novca na dan ovog humanog događaja, koji nesumnjivo postaje sve posećeniji, ove godine iznosi neverovatnih 8.010 dolara. Od toga, velikih 2.700  dolara je donacija od neumornih ljudi iz kuhinje, koji su od ranog jutra pa do kasnih večernjih časova činili sve da nijedna prisutna osoba ne ostane praznog stomaka – istakao je Žarko Pilipović „Paspalj“, zakazujući novo druženje za narednu, 2025. godinu.

Pobednička ekipa Raspad sistema
Finalisti turnira, Košare iz Sidneja
Novi Sad je ove godine bio treći
Iskusne ekipe Masa je mama i Balkan ekspres
Iskusni košarkaški vuk Milorad Đinić je predvodio ekipu Košare
I zapisnički sto je vredno radio
Flečer Velington s priznanjem i nagradom
Mališani u akciji
Trofeji i medalje

Velington najbolji trojkaš

U sklopu turnira se svake godine održava se takmičenje u šutiranju trojki, pod nazivom „Trojka iz bloka“. Reč je o još jednom humanitarnom sportskom događaju organizacije „Srbi za Srbe“, koji je zaživeo na internacionalnom nivou i održava se u velikom broju gradova širom planete.

Ovogodišnji pobednik takmičenja u Adelajdu je Flečer Velington sa devet pogođenih trojki od 15 pokušaja. Uz pehar, njemu je pripala i poklon korpa proizvoda iz Srbije, sponzora „Mini Mart“.

Priključili se i juniori

Humanitarni turnir u basketu „3 na 3“ prvi put je imao i juniorsko takmičenje.

– Odlučili smo da uvedemo i juniorsko takmičenje, ali zbog malog broja prijavljenih igrača uspeli smo da ih podelimo u samo nekoliko ekipa, pa su odigrali nekoliko revijalnih utakmica i na taj način osetili čari turnira i ovog plemenitog sporta. Sudeći po njihovim reakcijama, sledeće godine ćemo imati mnogo više obaveza oko juniorskog takmičenja – kaže Pilipović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here