Advokati: Potpuna obustava rada, očekujemo represiju

0

Spremni na pregovore: Kongres advokata Srbije u Sava centru
 

"Dosta je bilo i ulazimo u potpuni ‘lok aut’ (potpuna obustava rada) i nećemo izaći dok ne bude pomaka, a pomaka do danas nije bilo. Očekujemo i potpunu represiju. Ovo je nezabeleženo u istoriji advokature", rekao je Đorđević agenciji Beta u pauzi Kongresa advokata Srbije, održanog u Sava centru.

 

Đorđević je naveo da su advokati spremni za pregovore i da su njihova vrata otovrena za razgovor, ali čekaju ozbiljne predloge.

 

"Nemamo mi šta više da pregovaramo o porezima, dali smo nase zahteve, čekamo konstuktivan predlog Ministarstva finansija o visini poreza, a obećali su nam fiskalne kase. Da li su to pregovori i otvorena vrata", upitao je Đorđević.

 

Đorđević je, povodom poziva ministra pravde advokatima da prekinu štrajk, rekao da je ministar taj poziv uputio i pre mesec dana.

 

"To je ucena i Selaković ne zeli da razgovara dok se ne preikine protest. Ja sam mu objasnio da je protest posledica autizma celog tima koji je vodio pregovore o porezima s nama. Pet meseci vodimo pregovore i nema nijednog predoga", rekao je Đorđević.

 

Đorđević je istakao da se na kongresu u Sava centru okupilo 4.100 advokata, a da je juče u Novom Sadu bilo oko oko 1.400 ljudi, dok je oko 500 čekalo napolju jer nisu mogli da uđu u Srpsko narodno pozorište.

 

"Advokatura je u ovolikom broju pristurna samo zato što smatra i vidi da je reč o nezapamćemom nepoštovanju ustavnog položaja advokature", rekao je Đorđević.

Istakao je i da su advokati spremni da pređu preko "uvreda na nivou ulične rasprave".

 

"Takve uvrede nisu dostojne državnika kakav je ministar pravde, koji nas je nazvao nekompetetnim i neistinimtim predstavnicima profesije. Ne znamo zašto, po njegovom mišljenju, nemamo kapacitet. Mi smo legitimno izabrani predstavnici advokata", rekao je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here