Tanjug
Jurica Pađen

Hrvatski muzičar Jurica Pađen i grupa Aerodrom održaće koncert 10. aprila prvi put u MTS dvorani, što je bio povod za susret sa medijima u beogradskom Lisabon baru.

Ono što je specifično za ovaj nastup je i veliki broj gostiju koje će zagrebački rokeri ugostiti na bini. Za sada su potvrđeni gosti Vlado Kalember, Neno Belan, Davor Gobac, Srđan Gojković Gile i Saša Antić. Oni će svi otpevati neke od najvećih hitova iz bogate Pađenove autorske karijere, a na koncertu se očekuju i još neka imena regionalne pop-rok scene. Za Beograd ga, kako je rekao Pađen, vezuju lepa sećanja.

– Volim Beograd jer uvek podržavate trud i nečije nastojanje da iskaže svoju umetnost, mislim posebno na mlade ljude koji se bave umetnošću. Moji prvi kontakt sa Beogradom je bio 1975, 1976. godine kada sam sa Parnim valjkom snimao album u izdanju PGP-a, pod nazivom ‘Dođite na šou”. Kad smo osnovali Valjak imao sam 20 godina. Od tada do danas prošao sam mnogo bendova, 4 Asa, Azra, grupa 220 i sada sam ušao u neku novu energiju, a tu je došla do izražaja ona stara ‘što gledaš to postaješ’. Svirao sam sa najboljim rok bendovima i možda jednog dana postanem stvarno dobar rokenrol izvođač – našalio se Pađen u svom maniru.

Rokenrol džentlmen: Jurica Pađen

Kako kaže, u izboru repertoara je obično odlučan i vodi se željama publike.

– Mi sviramo za publiku, tako da nam je njihov izbor važan. Osim pesama Aerodroma, tu će biti i pesme grupa koje predstavljaju dobar deo mog života – Parni valjak, Azra, 4 Asa, kao neka vrsta posvete ili omaža mom minulom radu. “Fratelo”, “Obična ljubavna pesma”, “Digni me visoko”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, “Što si u kavu stavila”, “24 sata”, “Divljakuša”, “Kad misli mi vrludaju”, “Dobro se zabavljaj”, “Otkazani let” su neizbežan deo repertoara na koncertu.

Pađen i Aerodrom i dalje aktivno sviraju, a njihovi koncerti se ocenjuju kao vrlo moćni i pod jakim energetskim nabojem.

– Veoma verujem u energiju na sceni, puls koji osećamo i imamo. Biće to električni koncert 10. aprila u Beogradu, gde će se spajati energija i emocija koji su važni, sinergija i hemija između članova benda, jer jako dobro se razumemo, slažemo. Naravno važna je i ta energija koju ostvarujemo s publikom. Dešava se da vidim neke koncerte drugih kolega, ima dobre svirke, ali nekako je sterilna, ne pokreće te.

Novi singl “Šapni mi”

Bend je na svom Jutjub kanalu objavio singl “Šapni mi”, s novog albuma koji je u pripremi.

– Videćemo da li da i nju otpevamo na beogradskom koncertu, ocenićemo to veče od reakcije publike. Pesmama je potrebno vreme, to me je iskustvo naučilo. Nekad se muzika sanjala, danas se proizvodi. Vremenom se jedino vidi trajnost kompozicije. Sećam se da me je tako davno pitao tadašnji muzički urednik u Jugotonu za “Običnu ljubavnu pesmu” – “gde je tu hit”?. I za ceo taj album, smatrao je da nemamo hitove. A najvažnije je da pesma ima iskru, emociju i energiju u sebi – zaključio je Jurica Pađen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here