commons.wikimedia/siddarth_hanumanthu
Njujork

– Nema šanse da podnesem ostavku – izjavio je guverner Njujorka Endrju Kuomo, koga je čak pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

On uporno odbija svaki od tih navoda, tvrdeći da neće napustiti funkciju koju obavlja, ali takođe se i izvinjava onima koji ga optužuju zbog činjenice da, kako kaže, njegove aktivnosti četo budu inerpretirane kao napadačke i uvredljive.

Nakon što je broj slučajeva žena koje ga terete za seksualno uznemiravanje i verbalno maltretiranje tokom vikenda porastao za dva, tako da sada iznosi pet, Kuomo je u telefonskom intervjuu za američke medije rekao da bi glavni tujžuilac u slučaju koji je protiv njega pokrenut, najpre trebalo da završi istragu pa da tek onda iznese zaključak.

– Nema šanse da ću dati ostavku. Hajde da završimo istragu, hajde da nađemo dokazei odatle da krenemo. Ali, ni to me neće omesti. Moramo da završimo budžet ove sedmice. Imamo gomilu posla koji nas čeka – rekao je Kuomo.

Ali, sada se postavlja pitanje da li Kuomo gubi podršku moćnih prijatelja, jer je najmoćniji Njujorčanin u Kongresu, vođa većine u Senatu Čak Šumer, izjavio da podržava istragu o optužbama za seksualno uznemiravanje protiv guvernera Nujorka Endrjua Kuomoa koje je izložilo pet žena, većinom njegovih bivših saradnica.

– Seksualno uznemiravanje nikada nije prihvatljivo i nikada se ne može tolerisati. Žene se moraju slušati … navode svake od žena treba shvatiti ozbiljno – rekao je demokrata Šumer novinarima, preneo je Rojters.

Optužbe je nazvao “duboko zabrinjavajućim” i rekao da podržava tekuću istragu njujorške državne tužiteljke Leticije Džejms.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here