Youtube
Priština

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti izjavio je danas da je dijalog pitanje koje je srušilo dve poslednje vlade u Prištini.

On je dodao da bez zajedničkog stava političkih stranaka na Kosovu ne može biti sporazuma sa Beogradom ili njegove primene.

Kako je rekao, poslednja dva primera Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti nisu mislili da bi vlada mogla da padne zbog ovog pitanja, piše Kosovo online, pozivajući se na prištinsku štampu.

– Dijalog je srušio poslednje dve vlade i tada sam im rekao da sam ja na čelu delegacije, ozbiljnost koju sam video u SAD i trka koju sam video između nekih zemalja, pokazuju da je bilo pritisaka. Prvo su rekli dijalog, rešiti problem sa Srbijom, a zatim se bavili drugim pitanjima. Ni Haradinaj, ni Kurti nisu ih shvatili ozbiljno, možda da, ali ne da bi vlada mogla da padne zbog toga – rekao je Ahmeti.

On je ocenio da bez svih strana koje sede za stolom, nema sporazuma ili primene sporazuma.

– Ako želimo trajne sporazume, moramo imati sve strane. Ali ovde imamo administraciju u SAD, čudne, brze, teške odluke, ali nemojmo zaboraviti da je Amerika, bez obzira ko je glavni, najmoćnija država i njihovi stavovi pobeđuju države mnogo jače od nas. Neophodno je ujediniti albanske snage ako želimo da osiguramo da se granice ne pomeraju i da ne postoji treći nivo vlasti – rekao je Ameti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here