Foto: Tanjug/AP
FK Ajaks

Fudbaleri Ajaksa su nastavili sa odličnim partijama u Ligi šampiona i upisali i peti trijumf, a ovoga puta su na gostovanju u Istanbulu bili bolji od Bešiktaša sa 2:1.

Tim iz Amsterdama je novim trijumfom obezbedio prvo mesto u grupi C pa tako meč protiv Sportinga u poslednjem kolu neće imati nikakvog značaja.

Domaćin je preko Rašida Gezala poveo sa penala u 22. minutu i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu. Trener gostiju Ten Hag ubacio je na pauzi Sebastijena Alea, a sjajni Francuz sa dva pogotka preokrenuo je meč i doneo pobedu svom timu.

Ajaks je do izjednačenja došao u 54. minutu kada je posle sjajne lopte Argentinac Taljafiko poslužio Alea na pet metara, a ovaj lako matirao golmana Bešiktaša. Ale je potvrdio pobedu u u 69. minutu na pas drugog Argentinca Lisandra Martineza.

Sjajni Ale je u nadoknadi mogao i do het-trika, ali mu je treći gol u 93. minutu poništen zbog ofsajda. Ajaks se ovim trijumfom pridružio Bajernu koji jedini još ima maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih utakmica.

Šampion Italije Inter je na svom terenu pobedio Šahtjor sa 2:0 golovima Edina Džeka u 61. i 67. minutu, pa su trenutno prvi na tabeli ispred Real sa bodom više i uz meč više.

Pobedu Intera najviše slave i u Moldaviji, u redovima Šerifa, koji će i na proleće nastaviti takmičenje u Ligi Evrope kao trećeplasirani iz ove grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here