pixabay.com

Prema Neilu Cybartu, osnivaču i analitičaru platforme Above Avalon koja se bavi proučavanjem Eplovih postignuća na tržištu pametnih telefona još od 2008. godine, kompanija je ove godine ostvarila uspeh što se tiče njihovih ajfon uređaja.

Tokom ove godine Epl je naime dosegao granicu od milijarde aktivnih ajfon uređaja. Ipak vidljiv je trend sve manjeg broja novih korisnika ajfon uređaja. Tokom 2020. godine oko 80% biće korisnici koji nadograđuju svoje postojeće ajfone novim modelima, a samo jedan od pet telefona biće uređaj u rukama novog korisnika.

Prema aktualnim predviđanjima, Epl bi u četvrtom kvartalu 2021. godine mogao ostvariti prodaju oko 250 miliona ajfona (trenutno se po kvartalu proda oko 200 miliona ajfona).

Cybart ističe kako Epl može održati prodaju ajfona poboljšanjem tehnologije vezane za kamere u telefonima, davanjem novih uloga (funkcija) ajfon uređajima i boljim isticanjem vrednosti ajfon brenda. Takođe, ističe kako je Epl granicu od 1 milijarde prešao s ajfonima, ali da će granicu od 2 milijarde preći sa Epl satovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here